Отидете към основна версия

12 286 27

Знаменитости масово продават Ferrari-тата си

  • ferrari-
  • знаменитости

Музиканти и пилоти от Формула 1 решиха да се разделят със суперавтомобилите си

На уебсайта на PistonHeads се появиха интересни обяви за продажба на суперкари с марката Ferrari. Любопитното е, че въпросните автомобили са собственост на известни хора в музикалните и спортните среди.

Една от колите например е на Род Стюарт. Това е Ferrari 575M с ръчна трансмисия (само 246 са произведените такива автомобили). Колата на Род Стюард се продава за 179 950 паунда. Италианският спортен автомобил е в отлично състояние - пробегът му е 40 000 километра.


Второто Ferrari в този списък е управлявано от Джей Кей, фронтмена на Jamiroquai. Това е Ferrari 365 GT4 BB, от което общо са произведени 387 автомобила. Цената, която се иска за това Ferrari е 369 900 паунда.


А това червено Ferrari LaFerrari Aperta принадлежи на... Тото Волф, шеф на отбора на Mercedes във Формула 1.От този уникален суперкар са направени общо 210 екземпляра. Цената за Ferrari-то на Волф не е упомената в обявата.


И последното Ferrari в този списък от знаменитости, продаващи Ferrari-тата си е екземпляр от 360 Modena, собственост на бившия пилот от Формула 1 (сега журналист и коментатор) Мартин Брандл. Автомобилът е с пробег 36 000 мили, в отлично състояние е и се продава за 69 995 паунда.

Между другото и Ричард Хамънд реши да пусне за продажба автомобили и мотоциклети от колекцията си, но сред тях няма Ferrari-та. Те ще отидат на търг на 1 август и ще бъдат продавани от аукцион на Силвърстоун.

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 15 гласа.

Свързани новини