Отидете към основна версия

7 122 4

Някой да търси MINI за офроуд?

  • mini-
  • jeep-
  • обява

Макар да дължи немалка част от култовия си статус на успехите в рали състезания, MINI никога не е имало нито възможностите, нито претенциите да се изявява на пресечен терен.



Създателят на автомобила от снимките обаче явно не робува на предразсъдъци. Той е монтирал каросерия на MINI Cooper от 1965 г. на шаси от Jeep Wrangler YJ (1987-1995), повдигнато допълнително с 15 см.



Двигателят на британския дребосък трудно би задвижил подобна механика и е заменен с далеч по-адекватен за целта 5.7-литров V8.

За повече увереност извън пътя са осигурени 35-цолови офроуд гуми, две мощни лебедки, дискови спирачки на всички колела и хидравличен усилител на волана. Гъвкавите военни антени на задната броня са само за фасон и се отвинтват лесно.

Уникалният "Meep" (от MINI и Jeep) се продава за $15 000. Според описанието към обявата е съхраняван само в гараж и ако се вярва на собственика, няма аналог. Единственият проблем е, че се намира чак в гр. Хемптън, щата Джорджия.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Някой да търси BMW 357i LS1?

    Сама по себе си изключително сполучлив модел, баварската тройка E36 понася безропотно какви ли не модификации. Под предния капак на този автомобил ...
    20.02.2013
    49 615
    50