28 Февруари, 2013 11:47 7 107 4

Някой да търси MINI за офроуд?

  • mini-
  • jeep-
  • обява

Макар да дължи немалка част от култовия си статус на успехите в рали състезания, MINI никога не е имало нито възможностите, нито претенциите да се изявява на пресечен терен.



Създателят на автомобила от снимките обаче явно не робува на предразсъдъци. Той е монтирал каросерия на MINI Cooper от 1965 г. на шаси от Jeep Wrangler YJ (1987-1995), повдигнато допълнително с 15 см.



Двигателят на британския дребосък трудно би задвижил подобна механика и е заменен с далеч по-адекватен за целта 5.7-литров V8.

За повече увереност извън пътя са осигурени 35-цолови офроуд гуми, две мощни лебедки, дискови спирачки на всички колела и хидравличен усилител на волана. Гъвкавите военни антени на задната броня са само за фасон и се отвинтват лесно.

Уникалният "Meep" (от MINI и Jeep) се продава за $15 000. Според описанието към обявата е съхраняван само в гараж и ако се вярва на собственика, няма аналог. Единственият проблем е, че се намира чак в гр. Хемптън, щата Джорджия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 fen na mini

    1 0 Отговор
    ЯКАТА РАБОТА ИДЕАЛНО ЗА СОФИЙСКИТЕ УЛИЦИ
  • 2 Ts@r

    1 0 Отговор
    Ако Мистър Бийн живееше в Хималаите най-вероятно щеше да кара това.
  • 3 Кофти

    0 0 Отговор
    Прилича ми на Лада Нива
  • 4 Съни Миланов

    0 0 Отговор
    На мен ми прилича пък на старите зазки качена върху нещо за реклама на автокъща