Отидете към основна версия

6 205 31

Чехия също се противопоставя на Европейския съюз и забраната за двигатели с вътрешно горене

  • skoda-
  • италия-
  • двигатели с вътрешно горене-
  • забрана-
  • електромобили

Премиерът на страната не е съгласен с плановете за бензиновите и дизеловите мотори

Снимки: Skoda

След като министърът на околната среда в Италия поиска от европейските власти да пощадят суперавтомобилите след 2035 година и те да могат да се движат с конвенционални двигатели, сега министър председателя на Чехия изрази остро мнение срещу забраната на двигателите с вътрешно горене, която властите налагат.

В интервю пред местното издание iDnes, Андрей Бабиш заяви, че не е съгласен с плановете на европейските власти. „Не е възможно. Ние не можем да правим тук каквото зелените фанатици измислят в Европейския парламент.“, заяви Бабиш.

Бабиш допълни още, че страната ще подкрепи създаването на инфраструктурата, нужна за електрическите автомобили, но няма да субсидира тяхното производство. Чехия е една от страните с голямо производство на автомобили, като почти една трета от икономиката на страната идва именно от тази индустрия благодарение на марки като Skoda, Toyota и Hyundai, които произвеждат на местна почва.

Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 36 гласа.

Свързани новини

  • Skoda Slavia заменя Rapid

    Търговското наименование Skoda Slavia се свързва в Европа с уникален модел, създаден от специализанти от училището на Skoda. Моделът е позициониран ка ...
    14.09.2021
    15 018
    12