Last news in Fakti

14 Септември, 2021 10:55 15 012 12

Skoda Slavia заменя Rapid

  • skoda-
  • slavia-
  • rapid

Skoda работи върху разработването на новия си седан Skoda Slavia. Моделът е сниман по време на тест драйв в Европа. Ще се продава ли обаче в Европа?

Skoda Slavia заменя Rapid - 1

Търговското наименование Skoda Slavia се свързва в Европа с уникален модел, създаден от специализанти от училището на Skoda. Моделът е позициониран като конвертируема алтернатива на Skoda Scala, която никога няма да излезе на пазара. Роудстърът няма да влезе в производство, но името Slavia ще се използва в друг търговски продукт.

Тестовата кола на този продукт на Skoda бе снимана посред бял ден, но напълно прикрита с камуфлаж. Ясно е обаче, че под този камуфлаж се крие серийната Skoda Slavia. Най-вероятно концернът разработва нов седан специално за индийския пазар, защото воланът на прототипа е вдясно.

Skoda Slavia заменя Rapid

Ще припомним, че именно чешката фирма беше марката, избрана от Volkswagen Group за популяризиране на своите продукти в Индия. Първият модел, излязъл от тази нова серия, беше Skoda Kushaq. Новата Slavia скоро ще последва примера му. Този нов компактен седан трябва да заеме мястото на Skoda Rapid.

Новата Slavia ще бъде кола от ново поколение. Тя ще се прави на платформата MQB-IN, вариант на архитектурата MQB-A0, специално проектирана за новите модели, които Skoda ще пусне в Индия. В сравнение с гореспоменатия Rapid, новата Slavia ще получи по-дълго междуосие, което ще доведе до увеличаване на обема на купето и багажника. По-оборудваните версии ще имат цифров хардуер и 10-инчов сензорен екран.

Skoda Slavia заменя Rapid

Новата Slavia ще се продава с редица бензинови двигатели. Няма да има дизелови или електрифицирани версии. Под предния капак ще има еднолитров TSI със 115 к.с. и 1.5 TSI със 150 к.с. И двата двигателя работят с ръчна трансмисия или автоматична скоростна кутия и предават пиковия момент на предните колела.

Търговският старт на новата Slavia ще се състои през първата половина на 2022 г. Skoda ще проведе рекламна кампания преди края на тази година, като официално ще обяви името на модела. Дали обаче тази кола ще се появи и на пазарите в Европа, е рано да се каже.

Skoda Slavia заменя Rapid


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Железничар

    46 2 Отговор
    кога ше направат модел Локо София
  • 2 Ха ха ха

    25 11 Отговор
    а няма ли да има леФски ?!
  • 3 Силовак

    34 2 Отговор
    Бат Венци вече я е поръчал :)
  • 4 Гришо

    25 13 Отговор
    Шкодата е много лек към обслужване и поддръжка автомобил.Фен съм им.

    Коментиран от #7, #9

  • 5 сектант

    10 8 Отговор
    една истински подходяща кола за Славянина

    Коментиран от #6

  • 6 смех

    16 4 Отговор

    До коментар #5 от "сектант":

    Ако приемем индииците за славяни може
  • 7 Шкодокарач

    6 2 Отговор

    До коментар #4 от "Гришо":

    Аз също.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Рено фен

    9 12 Отговор

    До коментар #4 от "Гришо":

    Кое му е лекото надути цени скъпи части и тн.

    Коментиран от #10

  • 10 Българин

    4 1 Отговор

    До коментар #9 от "Рено фен":

    Нормално е Шкода Славия да е малко по-раздута, бе направо дебела
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 АЙСИКТИ МИНИ

    6 2 Отговор
    СТРАШНА КОЛА , НЕМА ЩО !