Отидете към основна версия

12 144 29

Отговаряме на въпроса: Продават ли се още Trabant-и у нас?

  • trabant-
  • mobile.bg

330 милилитра масло на 10 литра бензин, много пушек и звук от двуцилиндров агрегат, подобен на дрънкане от щайга с празни буркани. Познахте. Става дума за автомобил с марка Trabant, който навремето беше "народната кола" на ГДР. Предисторията на този модел също е доста интересна.

След края на Втората световна война заводите на Horch остават на територията на ГДР и набързо едното колелце от емблемата се превръща в ромб с надпис IFA. Другата компания от обединението DKW също попада в Източна Германия и с лека ръка е превърната на Trabant и Wartburg. Впоследствие, дълги години тези две возила, дело на източногерманската инженерна мисъл, се ползваха с доста голяма популярност и у нас.

Сега обаче, след като нито марката Trabant, нито държавата ГДР съществуват, решихме да проверим има ли останали екземпляри в България, колко са и на каква цена се продават. По традиция направихме справка във впечатляващата база данни на най-голямата автомобилна страница в България mobile.bg. Оказва се, че къ момента се продава две дузини трабанти, а цената им варира от 500 до 10 000 лв. По-конкретно какво открихме - можете да разгледате ТУК.

Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 39 гласа.

Свързани новини