Отидете към основна версия

21 957 58

Китайците удариха Tesla в земята. Пускат по-евтин електромобил с автономен пробег от 1000 км

  • gag-
  • aion lx-
  • автономен пробег

Новият електрически кросоувър се казва GAC Aion LX

Новият GAC Aion LX бе представен на автомобилното изложение в Гуанджоу. Електрическият кросоувър ще влезе в продажба през 2022 г. и ще бъде на много достъпна цена - дори топ версията е оценена на 45 хиляди долара. В същото време нейният автономен пробег е по-голям от този на всеки друг електрически автомобил в света. Това съобщава Autoevolution.

Китайската електрическа кола GAC Aion LX във версията Plus може да измине 1 008 км без презареждане. Нито Tesla, нито дори новият Lucid Air са способни на това постижение. Новият GAC Aion LX постига този резултат благодарение на огромна батерия с капацитет от 144.4 kWh.

GAC реши да докаже на практика, че характеристиките на електрическия автомобил не са изсмукани от пръстите. В Китай проведоха публични тестове на кросоувъра и той измина над 900 км с едно зареждане с включен климатик.

За да побере по-голямата батерия, вариантът Plus е удължен с 5 см в сравнение със стандартния GAC Aion LX - до 4.84 м. Масата на електрическата кола е нараснала от 2 180 до впечатляващите 2 720 кг.

Електрическият кросоувър GAC Aion LX е оборудван с два двигателя със системна мощност 408 к.с. и ускорява до 100 км/ч за 3.9 секунди. Оборудването на модела включва тапицерия от кожа и алкантара, виртуално арматурно табло, електрически седалки, панорамен покрив и система за полуавтономно шофиране.

Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 79 гласа.

Свързани новини