Отидете към основна версия

7 007 11

Собственик на Tesla улови вандал с камерите на колата си (ВИДЕО)

  • tesla-
  • камери-
  • инцидент

Камера на автомобил Tesla Model 3 "улови" 57-годишната Анна Валенте, по време когато тя драска с ключ по боята на Tesla Model 3 на стойност 50 хиляди паунда. Това се случва на паркинг в Пул (Дорсет, Великобритания).

Т.нар. "Пазител на Tesla" става все по-популярен, след като в мрежата се появиха много истории под формата на видеоклипове, които се използват за идентифициране на отговорните за престъпленията лица.

Това видео е поредното такива доказателство. От него се вижда, че жената умишлено е оставя с ключа си 10 см драскотина на шофьорската врата. А тя го прави крадешком, демонстрирайки на околните, че уж вади нещо от колата си.

Но бордовата камера в предния калник на Tesla-та заснема как тя чертае линия с ключа по боята. Собствениците на електрическата кола забелязват драскотината едва когато се прибрали от магазина.

След това решават да разгледат записите от твърдия диск на колата, за да разберат в кой момент се е случило.Така разбират кой е направил това, тъй като самия инцидент е заснет от различни ъгли.

Когато Валенте се приближава до Tesla-та, лицето ѝ се вижда ясно, както се виждат и регистрационните номера на нейния Nissan Juke, което позволява на полицията да проследи колата на извършителя на деянието.

Защо го е направила? Вероятно, защото Tesla-та е паркирана твърде близо до колата ѝ! Съобщава се обаче, че тя умишлено паркира кросоувъра си на бялата линия, за да попречи на някой друг да паркира до нея.

В резултат на това съдът постанови, че Валенте трябва да заплати на собственика на модела £3000 обезщетение. Смята се, че това е първият път в Обединеното кралство, когато кадрите от Tesla са използвани като доказателство в съда. Този случай ще се превърне в прецедент.

Говорител на полицията в Дорсет отбелязва, че превозното средство има вградено видеонаблюдение, което е предоставило ясни изображения на обвиняемия, причинил щетите. Жената е идентифицирана чрез видеозаписа и впоследствие е изправена пред съда, за да получи заслужено наказание за действията си.

Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 11 гласа.

Свързани новини