Отидете към основна версия

4 497 5

Enyaq Coupe vRS дебютира като най-мощната серийна Skoda правена някога

  • skoda-
  • enyaq-
  • enyaq coupe-
  • vrs

Електрическият модел разполага с 295 конски сили и 460 нютон метра

След редица тийзъри и скици, Skoda най-после показа по-стилната версия на Enyaq iV и влезе в сегмента на така наречените крос-купета. Skoda Enyaq iV Coupe бе представен с позната визия, светеща решетка и най-голямата мощност постигана някога при сериен модел на чехите.

Външно Enyaq iV Coupe се отличава единствено по линията на тавана след предните врати, които придават специфичната форма. Благодарение на нея, Coupe версията може да се похвали с по-нисък коефициент на съпротивление, който се отразява положително на пробега.

Той може да достигне до 545 километра в комбинация със задно разположен електрмотор с 201 конски сили и батерията с капацитет от 82кВч. Други варианти включват електромотор със 177 конски сили и 82кВч батерия, както и същите задвижвания, но в комбинация с 62кВч батерия.

За първи път в историята на марката се появява и електрически vRS модел, който освен това се превръща и в най-мощният сериен модел правен някога от Skoda. Enyaq iV Coupe vRS може да се похвали с мощност от 295 конски сили и 460 нютон метра благодарение на два електромотора и задвижване на четирите колела. Конфигурацията ни е позната от ID.5 GTX, който започна да се произвежда в Цвикау през изминалите дни.

Връщайки се отново на Enyaq Coupe vRS, електрическият модел може да се похвали с ускорение от 0 до 100км/ч в рамките на 6.5 секунди и максимална скорост от 180км/ч. При върховия вариант, единственият вариант за батерия е 82кВч, която позволява бързо зареждане от 10 до 80 процента в рамките на 36 минути от подходящата за това станция.

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 11 гласа.

Свързани новини