Отидете към основна версия

14 098 16

Това е най-здравият автомобил в света (ВИДЕО)

  • rimac-
  • nevera-
  • краш тест

Краш тест на хиперколата Rimac Nevera

Rimac завърши окончателните краш тестове на електрическия хиперавтомобил Nevera с мощност 1 914 конски сили, което завършва сертифицирането на модела на американския и европейския пазар. Въпреки факта, че цената на една такава кола е два милиона евро, създателите на хиперккара проведоха 45 технически теста, в които участваха десет прототипа. В резултат на финалния краш тест специалистите казаха, че са построили най-здравия автомобил на всички времена.

По време на предишни краш тестове разработчиците тестваха здравината на конструкцията по време на челен сблъсък в недеформируема преграда, а също и симулираха катастрофи с други превозни средства. На последния етап електрическият Rimac Nevera беше ударен отстрани със скорост 35 километра в час. Експертите показаха, че дори и в момент на толкова сериозен удар, дизайнът на хиперколата гарантира безопасността на пътника. Още повече, че след сблъсъка инженерите са успели да отворят смачканата врата без проблем.

По време на краш теста манекенът претърпява претоварване от 25 g, но остава невредим. Според разработчиците предварителната цифрова симулация на аварии е позволила на специалистите да предвидят резултатите си още преди краштестовете. Чрез изчисления инженерите правят хиперавтомобил с твърдост на усукване от 70 000 Nm/градус, почти два пъти по-висока от тази на другите суперавтомобили. Това означава, че електрическият Rimac Nevera е най-здравият автомобил, създаван някога.

Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 30 гласа.

Свързани новини