Last news in Fakti

29 Юни, 2022 13:09 6 452 7

Необичаен краш тест: челен сблъсък на два седана Hyundai, предназначени за различни държави (ВИДЕО)

  • hyundai-
  • краш тест

GlobalNCAP ясно демонстрира разликата между автомобилите, единият от които се продава в Мексико, а вторият в САЩ

Необичаен краш тест: челен сблъсък на два седана Hyundai, предназначени за различни държави (ВИДЕО) - 1

В различните страни към автомобилите се налагат различни изисквания за безопасност, в резултат на което възниква ситуация, че един и същ модел за различните пазари може да се различава значително. За да демонстрират визуално тази разлика, експертите на GlobalNCAP проведоха необичаен краш тест: два бюджетни седана Hyundai бяха блъснати челно, единият от които се продава в САЩ, а вторият в Мексико.

За експеримента се използват Hyundai Accent, който е най-достъпният модел на марката на американския пазар и се сглобява в мексиканския завод на компанията. Вторият участник в краш теста е бюджетният седан Grand i10, който се продава в Мексико, но се произвежда в Индия.

Експерти анализираха щетите, които и двата автомобила са получили след челния сблъсък с еднаква скорост. Сглобеният в Индия Grand i10 има сериозно деформирана каросерия, особено зоната на А-колоната от страната на водача. Този автомобил е оборудван с две предни въздушни възглавници - и двете са отворени след удара, но не могат да предпазят водача и пътника отпред от нараняване. В резултат на това Grand i10 спечели 0 точки за защита на водача и пътника: за тях подобен инцидент може да бъде фатален.

Американският Accent, сглобен в Мексико, се представя много по-добре, въпреки че е далеч от най-модерния автомобил на Hyundai по отношение на безопасността. Каросерията му се оказа по-издръжлива, така че водачът и пътникът на тази кола се разминават само с леки наранявания след удара.

GlobalNCAP многократно критикува този подход към безопасността на автомобилите от световни марки. Експертите припомнят, че животът на всеки човек е важен, независимо в коя държава живее и компаниите трябва да имат това предвид при проектирането на колите.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дискриминация

    30 0 Отговор
    във всичко...

    Коментиран от #3

  • 2 Рошко

    5 18 Отговор
    Да ми мислят тези които имат х@лдай, аз не съм им фен, падам си по немското
  • 3 Корупция се казва

    16 1 Отговор

    До коментар #1 от "Дискриминация":

    Колкото народа е по-толерантен към корупцията, толкова по-зле живее. Не е виновна нито Русия, нито Запада, нито корпорациите. Търпението към политици, които получават рошвети за да занижават стандарти и изисквания към компаниите рефлектира директно върху търпящите. Отнася се за всички държави и всички сфери.
  • 4 хихи

    7 14 Отговор
    НЕЩО ЗА ПРОИЗВЕДЕНИТЕ В РАША КАРУЦИ ЩЕ ПОКАЖЕТЕ ЛИ?
  • 5 Искам да видя

    5 4 Отговор
    Челен сблъсък, межди две от новите лади...
  • 6 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    9 1 Отговор
    Кое е
    НЕОБИЧАЙНОТО
    ‼️‼️‼️‼️
    Още при соца Трабантът за Германия о този за България имаха различни двигатели‼️
  • 7 Мамул

    6 4 Отговор
    Ако беше от българския пазар, то багажника му щеше да отиде на мястото на жабката