Отидете към основна версия

41 937 35

6 германски коли, които не оправдаха очакванията

  • германски автомобили-
  • немски коли-
  • провал

Немско качество. Именно тази асоциация правят повечето хора, когато става дума за автомобили. Въпреки това, далеч не всичко от немски производители и не винаги се оказва както трябва. Историята познава много модели, които не са оправдали очакванията, въпреки усилията на дизайнери и продавачи. Подбрали сме някои от най-ярките и интересни такива коли, дело на германския автопром.


1. Porsche 968


През 90-те години на миналия век, когато се появи на бял свят, нямаше особен интерес към тази кола от купувачите. Може би защото това Porsche се оказа леко преработена версия на 944. Твърде високата цена и откровено противоречивият дизайн изплашиха потенциалните купувачи. Дори японските купета от онази епоха се оказаха по-привлекателни от Porsche...

2. Audi А2


Ярка илюстрация на тезата, че най-доброто е враг на доброто. Audi A2 стана известен още преди да започне да се продава с много отлични технически решения, иновативен подход към дизайна, висока ергономичност и добро оборудване. A2 имаше само един проблем - невероятно висока цена за своя клас.

3. Mercedes-Benz R-Klasse


Смелите решения не винаги заслужават възхищение. Особено що се отнася до дизайна на автомобила. По едно време Mercedes-Benz се опита да разшири присъствието си на премиум пазара чрез ... премиум миниван. Изненадващо, известно време дори имаше търсене на такива коли. Но това време се оказа твърде кратко.

4. Volkswagen Phaeton


Още едно автомобилно приключение. Първите успехи на Volkswagen в премиум сегмента принудиха дизайнерите да мислят за създаването на скъп седан. Колата беше безупречна, но по някаква причина я очакаше провал на пазара. Може би най-вече заради емблемата, която и до ден-днешен не се вписва в понятието "премиум".

5. BMW 5er GT


В един момент момчетата от Бавария решиха, че стилът и дизайнът не са най-важното нещо. И колкото и странно да изглежда, те сгрешиха. По някаква причина потенциалните купувачи на 5-та серия решиха, че стилът все още е по-важен, поне в този конкретен случай. Дори по-важно от увеличеното пространство над главата за пътниците, от разширения багажник и от леко по-високия клиренс.

6. Mercedes-Benz X-Klasse


Този модел, базиран на Nissan Navara се оказа истинско фиаско. Германската марка се опита да пусне собствен пикап. Но въпреки мощната рекламна кампания, X-класата не можа да спечели истинска популярност. Може би причината е, че колата страшно прилича на донора си Nissan Navara.

Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 35 гласа.

Свързани новини