Отидете към основна версия

16 630 25

Въпреки войната, богатите украинци продължават да си купуват ултраскъпи коли

  • ferrari-
  • sf90 stradale-
  • киев

Ексклузивен хиперавтомобил Ferrari на стойност 1 милион долара беше докаран в Киев

Още едно Ferrari SF90 Stradale се появи в Украйна. Снимка на супермощния хиперавтомобил беше публикувана в Instagram от собственика му, младия милионер Александър Слобоженко.

Между другото, по-рано именно Слобоженко катастрофира с точно същото Ferrari SF90 Stradale в Дубай. Очевидно колата му е харесала, затова е решил да поръча същата, за да замени ексклузивното му Lamborghini Huracan Fluo Capsule.

Въпреки военните действия в Украйна, богаташът успява да се закупи новото си Ferrari SF90 Stradale от Чехия, а цената му надхвърли 900 хиляди долара. Колата е избрана в специална версия на Assetto Fiorano - олекотена е с 30 кг и разполага с различен аеродинамичен пакет и специални амортисьори.

Припомняме, че Ferrari SF90 Stradale е оборудван с 4.0-литров битурбо V8 бензинов двигател и с три електромотора. Системната мощност на силовия тракт е 1000 к.с. Хибридното купе със задвижване на всички колела ускорява до 100 км/ч за 2.5 секунди и развива 340 км/ч и може да измине и 25 км на електрическа тяга.

Между другото, това не е първото Ferrari SF90 Stradale в Киев. Не толкова отдавна в столицата на Украйна беше докаран още един такъв хиперавтомобил.

Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 41 гласа.

Свързани новини