Отидете към основна версия

11 799 36

В Русия полицията започна да забранява вносните служебни автомобили

  • русия-
  • служебни автомобили

Това решение е продиктувано от спирането, както на производството, така и на обслужването и поддръжката на служебните автомобили

В Екатеринбург, Русия, местната полиция иска да забрани използването на чуждестранни служебни автомобили. За това пишат местни медийни ресурси, като според тях решението ще бъде прието и поетапно ще бъде наложено и в останалите региони на Русия.

„Най-вероятно приетата нова мярка ще започне да се прилага от още от 1 април 2022 година.“, пише в постановлението. Както стана известно, ограниченията визират основно автомобили, производство на марките Volkswagen, Skoda, Renault и др, които масово се използват за служебни коли в Русия.

Това решение е продиктувано от спирането, както на производството, така и на обслужването и поддръжката на служебни автомобили "поради трудната геополитическа ситуация", а иначе казано, поради санкциите, наложени от инвазията на Русия в Украйна.

Припомняме, че редица чуждестранни автомобилни производители спряха доставките на нови автомобили на руски дилъри, както и замразиха производството на автомобили в заводите си в страната-агресор.

Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 43 гласа.

Свързани новини