28 Март, 2022 13:51 16 413 29

Русия официално ще разреши "сивия внос" на автомобили

  • сив внос-
  • автомобили-
  • русия

Това ще позволи да се заобиколи забраната на западните компании за внос на техни продукти в Русия. Съответният проект вече е разработен от Министерството на промишлеността и търговията

Русия официално ще разреши "сивия внос" на автомобили - 1

Министерството на промишлеността и търговията на Русия разработи проект за решение за премахване на отговорността за паралелен внос. Тоест документ, който официално ще разреши вноса на стоки в Русия без разрешението на притежателите на авторските права, каза източник от правителството, цитиран от "Известия". Сега този документ се изработва от отрасловите министерства.

Към днешна дата за доставка на продукти в страната без разрешение на собственика на марката е предвидено задължението да му се изплати обезщетение до 5 милиона рубли, а стоките трябва да бъдат унищожени. От ведомството уточниха, че отмяната на отговорността няма да засегне вноса на всички продукти, а само на тези, които са "необходими за насищане на потребителския пазар".

Тоест, се изготвя определен списък със стоки, разрешени за "сив внос". Очевидно е, че в него ще попаднат резервни части и компоненти за автомобили, както и самите автомобили. Как обаче подобни стоки от други страни ще влязат на руския пазар е все още въпрос без ясен отговор.

Това, което се знае до момента е, че вече се появяват посредници за покупка на европейски стоки, научиха икономистите на РИА Новости. Само първо трябва да разберете дали официалният продавач наистина е напуснал Русия или просто „прекъснал работата“. Това ще стане ясно през май.

От ФАС подчертаха, че стандартите и изискванията за безопасност, качество и разрешителни за такива продукти ще продължат да се прилагат. В крайна сметка съществува риск броят на фалшивите стоки да се увеличи, тъй като марката няма да може да следи дали оригиналните продукти действително навлизат на пазара.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 50 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Грульо

    80 48 Отговор
    Айдее, санкциите отекоха и останаха само вредите за запада и техните васали.

    Коментиран от #8, #11

  • 3 Хвърчилото от село

    59 20 Отговор
    Ще си купуват МакДоналдс през посредник! ХАХАХААААААА...!!!!

    Коментиран от #25

  • 4 Българин

    44 11 Отговор
    Само ЛАДА Калина
  • 5 Asdfg

    39 13 Отговор

    До коментар #1 от "Българка":

    А ти на каква територия живееш? 🤔

    Коментиран от #9

  • 6 Тартарен Тарасконски Карабиберов

    26 13 Отговор
    Супер.Сега ще могат да шамаросват всички измамници ,а не скрити зад логот5о "официално представителство" .Тука в България е така.Оригинални от производител и всичко се чупи.Сега като се счупи там и бой и набързо ще изчезнат мошенниците.Оригинално,знаем как е в сервизите на представителствата.Аз съм за и тук.

    Коментиран от #14

  • 7 Японеца

    52 4 Отговор
    Това не е сив внос, това е паралелен внос, автора да се ограмоти малко! Сивият внос е когато се прескачат митниески налози!
  • 8 Ииии

    21 6 Отговор

    До коментар #2 от "Грульо":

    какви са вредите, че ще се внася чрез прекупвачи ли??? А това с колко би оскъпило дадена стока и кой ще е ощетен???
  • 9 живея

    25 34 Отговор

    До коментар #5 от "Asdfg":

    На европейска територия.Територията с най-голяма и дълга история в Света !!!Татарите от русия да си стоят в Азия

    Коментиран от #21, #28

  • 10 мразя диктаторчета

    34 15 Отговор
    Важно им е да могат да си купуват олигарсите немски колици....
    Постиженията на запада, който толкова плюят... лицемери!!!
  • 11 Прост си

    9 5 Отговор

    До коментар #2 от "Грульо":

    Грульо, ама много, че даже и не го осъзнаваш
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Човешка ценност

    7 4 Отговор
    Човек трябва да бъде уреден в рая на живота, това е за добро!
    Когато човек е в рая на живота и му е добре от него става добър човек, но ако е в ада на живота, тогава става от него лош човек, но и вреден за обществото!
    Например човек който е драскал лотарийни билети, за да прави много пари, така е , защото не е богат!
  • 14 С нищо не си

    8 9 Отговор

    До коментар #6 от "Тартарен Тарасконски Карабиберов":

    наясно и си личи. Оторизираните носят гаранция ама явно не знаеш от къде се отваря вратата им. Разбирачи форумни много, но напрактика ТЦццц.

    Коментиран от #16, #19

  • 15 Смяхххх

    9 10 Отговор

    До коментар #12 от "Смях":

    отиди в Германия и си вземи бе тарикат

    Коментиран от #20

  • 16 Тартарен Тарасконски Карабиберов

    25 2 Отговор

    До коментар #14 от "С нищо не си":

    Хайде да не хвалиш нещо,дето всички сме се парили.Всеки знае колко ви струва гаранцията в оторизираните сервизи.Да не говорим,че най-калпавите техници са там.Който е кадърен си прави собствен часпром,а не бачка там!!!Или пак не разбирам?
  • 17 Б А Й Х @ Й ‼️

    23 9 Отговор

    До коментар #1 от "Българка":

    Мале колко си точна ‼️ Путинистите верно обявиха една държава за , създадена по криминално-разбойнически начин, за тероризираща целия Свят, за пиратски ограбваща богатствата на стотици държави ‼️
  • 18 Ромка от Грузия

    13 5 Отговор

    До коментар #1 от "Българка":

    Половин Европа наша ,ма оуууу..!!
  • 19 Патил

    27 3 Отговор

    До коментар #14 от "С нищо не си":

    На всека смяна на масло, ненужно се сменят части като горивен филтър! В много случеи се сменят части на хартия. И в гаранционните сервизи обслужването е умножено по 2 или 3 от нормалното! Маслото почва от 30лв. нагоре при пазарна цена от 20лв! Масова практика е да не се признават гаранции с адвокатски хватки и заблуждаващи договори!
  • 20 А, смях

    12 7 Отговор

    До коментар #15 от "Смяхххх":

    От там си пазаруваме коли, от Китай всичко останало, храна от Турция! Ти като си бедна, плащай скъпо в БГ!
  • 21 Коментар

    11 9 Отговор

    До коментар #9 от "живея":

    Както е тръгнало, тази дълга история, сте на път да я прекратите такива продажници като теб!!!

    Коментиран от #23

  • 22 Да те светна

    15 2 Отговор
    Немците ще продават колите си чрез други държави,ние продаваме оръжие даречем на Саудитите ате го продават на Укрите.И ко праим ся.
  • 23 да ти кажа

    9 4 Отговор

    До коментар #21 от "Коментар":

    Гледай си работата татарино.Българите сме били и пак ще бъдем.Вие от калта излязохте и пак в калта ще се върнете.
  • 24 оня с коня

    4 1 Отговор
    Въпросното Разрешение едва ли има някаква практическа стойност,защото И СЕГА износът на Автомобили от ЕС се ОБМИТЯВА със Солено ИЗНОСНО МИТО на самата Граница на Съюза,което прави безсмислена продажбата на МПС-то първо на Китай ,Беларус или сърбия,пък после то да бъде Препродадено в Русия,същото е и с резервните части.Колкото до внос на автомобили от Япония,Китай или Ю.Корея ,те и сега си се търгуват по определен начин и остават незасегнати от Разрешението на Руските власти.
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 АУУУУУ

    5 0 Отговор
    НАТИСКАШ СПИРАЧКИТЕ.... ПЪК ТЕ САМО ВИЯТ.... А ТИ ПРОДЪЛЖАВАШ С ПЪЛНА СКОРОСТ.... ЕХАААА.... НОВАТА РУСКА РЕАЛНОСТ.... АМИ НА ПЕЧЕЛИВШИТЕ..... ЧЕСТИТО 🤡🤡🤡😂😂😂😂😂😂
  • 27 д-р Косев

    3 0 Отговор
    Ако някога сте стъпвали в азиатската част на Русия (отвъд Урал), няма начин да не сте забелязали, че всяка втора кола е некаква оръфана трошка с десен волан. След Иркутск вече две от три са такива. Внасят стари брички от Япония точно както ние усвояваме бракуваните таралясници на Италия и Германия. Сега, ако японците им забранят вноса на брички, ще настане шок и ужас. Иначе не ги мислете предприемчивите еврейчета, които движат бизнеса в Русия - тия ще намерят откъде да си внесат лексуси и инфинита, няма да се возят на лади, я.
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Ехааа

    4 0 Отговор
    Започва бясното крадене на коли в Европа! Чичко Путин освен ЗАЗ друго няма! Ще се краде и към Русия! Мафията това чака! Правовият ред на чичко Путин е ясен! Аз съм всичко - вие сте нищо! Но винаги се намира един по умен и по хитър!