Отидете към основна версия

4 088 7

Китайска компания показа пряк конкурент на Tesla Model 3 с пробег от 700 километра

  • byd-
  • tesla-
  • електромобил-
  • seal

BYD Seal EV се предлага в различни версии с мощност до 422 конски сили

Китайската компания BYD показа новия си компактен модел, носещ името Seal. Моделът трябваше да дебютира по време на изложението в Пекин, което както по-рано ви съобщихме бе отменено. Новият модел на азиатците ще се конкурира с коли от класа на Tesla Model 3, новопредставеното BMW i3 и други от този клас.

Seal е базиран на новата електрическа архитектура на марката e-platform 3.0. Според изтекли по-рано характеристики, моделът може да се похвали с дължина от 4.8 метра, ширина от 1.46 метра и междуосие от 2.92 метра. Размерите са по-големи от тези на Tesla и BMW i3, което ще послужи като плюс за китайската компания.

Отново според изтекла по-рано информация, BYD ще предлага два варианта на задвижване, съответно с един електромотор и два електромотора. При версията със задно задвижване, мощността ще пристига от електромотор с 201 или 308 конски сили, докато при върховия модел тя ще се осигурява от два мотора със съответно 214 конски сили или 308 конски сили.

Ускорението от 0 до 100км/ч при тази версия ще отнема 3.8 секунди, а батерия с 800V технология ще позволява пробег до 700 километра с едно зареждане. Seal може да се похвали и със сравнително ниско тегло, вариращо между 1885 килограма и 2150 килограма.

Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 13 гласа.

Свързани новини