Last news in Fakti

4 Април, 2022 13:53 4 075 7

Китайска компания показа пряк конкурент на Tesla Model 3 с пробег от 700 километра

  • byd-
  • tesla-
  • електромобил-
  • seal

BYD Seal EV се предлага в различни версии с мощност до 422 конски сили

Китайска компания показа пряк конкурент на Tesla Model 3 с пробег от 700 километра - 1

Китайската компания BYD показа новия си компактен модел, носещ името Seal. Моделът трябваше да дебютира по време на изложението в Пекин, което както по-рано ви съобщихме бе отменено. Новият модел на азиатците ще се конкурира с коли от класа на Tesla Model 3, новопредставеното BMW i3 и други от този клас.

Китайска компания показа пряк конкурент на Tesla Model 3 с пробег от 700 километра

Seal е базиран на новата електрическа архитектура на марката e-platform 3.0. Според изтекли по-рано характеристики, моделът може да се похвали с дължина от 4.8 метра, ширина от 1.46 метра и междуосие от 2.92 метра. Размерите са по-големи от тези на Tesla и BMW i3, което ще послужи като плюс за китайската компания.

Китайска компания показа пряк конкурент на Tesla Model 3 с пробег от 700 километра

Отново според изтекла по-рано информация, BYD ще предлага два варианта на задвижване, съответно с един електромотор и два електромотора. При версията със задно задвижване, мощността ще пристига от електромотор с 201 или 308 конски сили, докато при върховия модел тя ще се осигурява от два мотора със съответно 214 конски сили или 308 конски сили.

Ускорението от 0 до 100км/ч при тази версия ще отнема 3.8 секунди, а батерия с 800V технология ще позволява пробег до 700 километра с едно зареждане. Seal може да се похвали и със сравнително ниско тегло, вариращо между 1885 килограма и 2150 килограма.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 13 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Човешка ценност

    4 3 Отговор
    Истинското зло е онова което е поробило България и българската нация !
    Хора които казват или намекват, че аз няма как да се оправя в този живот, всъщност на тях така им се иска!
    Бъдете умни и не се доверявайте на хора, а на сърцата и разумът си !
  • 2 гост

    3 2 Отговор
    Модел 3 е 4.6м, а Модел С е 4.9м, това китайче с 4.8м до коя кола е по-близо по размери? Не се споменава каква е батерията, какъв тип или капацитет. Как се изказват, че минава толкова км? Колко харчи на 100км? Само цената има в чуждата преса - от 35х.долара, до 44х.долара.
  • 3 гост

    4 4 Отговор
    Като гледам как другата им кола е 77кв и са я сметнали на 605км, а е по-голяма дори от тесла модел ЕС, вероятно ползват същата батерия. Ама реално дали ще мине и 500км, може и да не стане, защото разхода го смятат на крузинг спийд, което е без ускорение и спиране. То и моя сув може да харчи 4л така, ама реално е двойно. Та китайски мечти.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 pbdan

    2 4 Отговор
    По пътищата в Украйна е пълно с нови и зарязани елколи. Напълно безполезни при природно бедствие или война.

    Коментиран от #6, #7

  • 6 Така е!

    5 0 Отговор

    До коментар #5 от "pbdan":

    Само ел колите са изоставени? Няма нито един изоставен автомобил с ДВГ, нали?
  • 7 ТУЗАРА

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "pbdan":

    САМО И ЕДИНСТВЕНО коли на ток вървят в екстремен СТУД (доказа го Nissan Prairie Joy EV с дългогодишната служба в японската база на Северния полюс Ny-Alesund), в ПОТОПИ (доказаха го безбройните видеа с плаващи Тесли покрай блокирали допотопни брички с влязла вода в цилиндрите), ВУЛКАНИЧНА ПЕПЕЛ (която задръства филтрите на изкопаемите брички и угасват), докато колите на ток нямт нужда от въздух, ПЕТРОЛНА КРИЗА (със спрени доставки на горива, при която вървят само коли с ток от АЕЦ), както и ЗОМБИ АПОКАЛИПСИС (доказа го Шеви Волт)