Отидете към основна версия

8 500 3

Най-бързият миниван в света пристига с цена от 170 хиляди лева

  • voyah-
  • dreamer-
  • миниван

Voyah Dreamer комбинира лукс и мощност

По време на автомобилното изложение в Гуанджоу в края на изминалата година, китайската компания Voyah представи интересен миниван, който бъързо си спечели прозвището за най-бърз миниван в света. Моделът Dreamer се предлага във версия с електрическо задвижване или хибридна форма с двигател, който служи единствено като генератор.

Електрическата версия комбинира два електромотора със сумарна мощност от 429 конски сили и максимален въртящ момент от 620 нютон метра. Ускорението до 100км/ч отнема 5.9 секунди, а максималната скорост е ограничена на 200км/ч.

Хибридната конфигурация разчита на 1.5-литров бензинов двигател с два електромотора, чиято мощност достига 394 конски сили и позволява ускорение до 100км/ч в рамките на 6.9 секунди. Електрическият модел може да се похвали с пробег от 600 километра с едно зареждане, а бензиновият мотор добавя още 100 километра повече.

Цените за луксозната версия в конфигурация с 4 седалки започва от около 94 хиляди долара или 170 хиляди лева, докато за базов модел ще са ви нужни с около 50 хиляди лева по-малко.

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 11 гласа.

Свързани новини