Last news in Fakti

27 Април, 2022 14:37 1 411 0

Chrysler преосмисля концепцията за миниван за „електрическата ера“

  • миниван-
  • chrysler

Компанията възнамерява да електрифицира гамата си през следващите 6 години, а появата на електрически миниван в нея сега се обсъжда активно

Chrysler преосмисля концепцията за миниван за „електрическата ера“ - 1

Chrysler ще разработи три електрически превозни средства до 2028 г. - сред тях може да има и миниван. Както уверява главният изпълнителен директор на компанията Кристин Фойел, линията ще включва и кросоувър, който може да е серийното въплъщение на концепцията Airflow . Първият "зелен" автомобил на марката ще се появи през 2025 г.

В интервю за Green Car Reports шефът на Chrysler припомни невероятната концепция за миниван на Portal , която беше показана през 2017 г. Ето какво каза ръководителят на компанията: "Мисля, че е безопасно да се каже, че искаме да преработим минивана за бъдещата ни гама."

Chrysler преосмисля концепцията за миниван за „електрическата ера“

Въпреки че Фойел не споделя подробности за новия продукт, тя отбеляза, че Chrysler в момента „преосмисля какво трябва да бъде миниванът и как трябва да изглежда в ерата на електричеството“. В същото време някои компании вече са се занимавали отблизо с този въпрос и Volkswagen се превърна в един от пионерите тук. ID.Buzz доказа, че създаването на електрически миниван не е мъртва идея, а е жизнеспособна такава.

Chrysler преосмисля концепцията за миниван за „електрическата ера“

Интересното е, че Chrysler направи някои изследвания за необходимият "рейндж" на такова превозно средство и този проблем се превърна в определящ за много шофьори: "Автономен пробег от 643 километра изглежда оптимален за много купувачи." Що се отнася до инфраструктурата за зареждане, има предложение Stellantis да предприеме партньорски подход, вместо да изгражда своя собствена мрежа.

Но какво да очакваме от електрическия миниван на Chrysler? Очевидно ни очаква ново поколение на Pacifica, докато бензиновата версия няма да бъде свалена от поточната линия преди 2025 г., тъй като автомобилът остава в стабилно търсене. Въпреки това, до 2028 г. всички модели с двигатели с вътрешно горене ще бъдат напълно изхвърлени от линията на марката.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА