Отидете към основна версия

17 646 23

МПР предупреди: Последствията от връщането към Евро-0 ще са катастрофални

  • екология-
  • русия-
  • автомобили

Автомобилните изгорели газове вече са сериозен проблем в руските мегаполиси

Възобновяването на производството на автомобили с двигатели с ниски емисионни стандарти, включително Евро-0, ще се отрази негативно на качеството на въздуха. Министерството на природата предупреждава, че щетите предстоят и това важи особено за гъсто населените градове, където нивата на вредни вещества в атмосферата вече са високи. Така от министерството коментираха правителствено постановление, което намалява екологичните изисквания за автомобилите, за да подкрепи автомобилната индустрия.

От Министерството на природните ресурси отбелязаха, че продължават да подкрепят преминаването към екологично чисти видове транспорт - автомобили с газ и електрически автомобили, които намаляват натоварването на атмосферата. Продажбите на акумулаторни автомобили , популярни на Запад и в Китай , също растат стабилно в Русия, но резултатите все още не надвишават триста на месец.

Автомобилите са отговорни за значителна част от вредните емисии. Например в Красноярск, Омск и Челябинск те представляват повече от 30 процента от замърсителите, навлизащи в атмосферата, отбелязва Министерството на природните ресурси. Връщането към Евро-0 ще влоши ситуацията с качеството на въздуха както в тези градове, така и в другите големи градове в Русия.

Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 37 гласа.

Свързани новини