Отидете към основна версия

5 794 13

Електрическата G-Klasse показа готин трик за завиване на място (ВИДЕО)

  • mercedes-
  • eqg-
  • g-klasse-
  • концепт

Функцията G Turn подсказва за задвижване от четири електромотора

По време на миналогодишното изложение в Мюнхен, Mercedes показа електрически прототип с формите на G-Klasse, носещ името EQG. Концептът, който ще се превърне в сериен модел през 2024 година, в момента преминава през различни тестове на задвижването и технологиите, една от които изглежда много интересна.

По време на последната си конференция, германците показаха готина функция на електрическата G-Klasse, която позволява на всъдехода да направи обратен завой на място. Така нареченият G Turn или Tank Turn, както е популярен този трик в Щатите, позволява на колата да се завърти около оста си, завъртайки гумите си в противоположни посоки. Тази функция не е нова в света на електрическите превозни средства, а още през 2019 година Rivian показа същия рекламен трик с R1T.

Другото интересно, което тази функция подсказва е наличието на четири електромотора, които да задвижват самостоятелно всяко колело. За момента това не е потвърдено от Mercedes, но лесно може да бъде предположено. По време на представянето на EQG Concept през изминалата година стана ясно, че той разполага и с трансмисия с две предавки, една от които симулира така наречените „бавни“ предавки за изкачване.

Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 7 гласа.

Свързани новини