Last news in Fakti

24 Май, 2022 12:00 5 786 13

Електрическата G-Klasse показа готин трик за завиване на място (ВИДЕО)

  • mercedes-
  • eqg-
  • g-klasse-
  • концепт

Функцията G Turn подсказва за задвижване от четири електромотора

Електрическата G-Klasse показа готин трик за завиване на място (ВИДЕО) - 1

По време на миналогодишното изложение в Мюнхен, Mercedes показа електрически прототип с формите на G-Klasse, носещ името EQG. Концептът, който ще се превърне в сериен модел през 2024 година, в момента преминава през различни тестове на задвижването и технологиите, една от които изглежда много интересна.

Електрическата G-Klasse показа готин трик за завиване на място (ВИДЕО)

По време на последната си конференция, германците показаха готина функция на електрическата G-Klasse, която позволява на всъдехода да направи обратен завой на място. Така нареченият G Turn или Tank Turn, както е популярен този трик в Щатите, позволява на колата да се завърти около оста си, завъртайки гумите си в противоположни посоки. Тази функция не е нова в света на електрическите превозни средства, а още през 2019 година Rivian показа същия рекламен трик с R1T.

Електрическата G-Klasse показа готин трик за завиване на място (ВИДЕО)

Другото интересно, което тази функция подсказва е наличието на четири електромотора, които да задвижват самостоятелно всяко колело. За момента това не е потвърдено от Mercedes, но лесно може да бъде предположено. По време на представянето на EQG Concept през изминалата година стана ясно, че той разполага и с трансмисия с две предавки, една от които симулира така наречените „бавни“ предавки за изкачване.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 7 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Голем праз

    12 7 Отговор
    aТва пикапа на Ривиън го прави от 5 години
  • 2 Дедо клец

    16 14 Отговор
    Същото го прави и моят старец 6.9 лимитед Гранд Чероки верно мърда по двайсетина сантиметра, но ще го го прави докато има бензин.....после 3 три минути почивка докато му сипя още....И вечерта ако реша да ходя на някъде няма да го чакам два дни докато евентуално зареди! Успех на младите! Обаче аз електроуредите си ги ползвам в къщи.....
  • 3 сектант

    10 10 Отговор
    не дал си бог един от 4те електромотора да се прецака - от милионери ще станат хилярдери собствениците

    Коментиран от #5

  • 4 салто мортале

    13 6 Отговор
    Бе , друго ще е с новия Москвич - не само ще се върти на място , ами ще може да прави и салта. Без аналог .
  • 5 Ганчинело Балканески

    20 3 Отговор

    До коментар #3 от "сектант":

    Ех , братле ! Гроздето е много кисело ,а ?! Това е ГЕЛАНДЕВАГЕН на Мерцедес - Бенц , там нищо няма да се прецака . ПП. И недей да ги "жалиш" собствениците на такива возила , ако нещо стане - ще си купят друго , ми ти - ако се строши нещото , което караш - какво ще правиш ? Или - има градски транспорт , има и междуградски .

    Коментиран от #6, #8, #11

  • 6 факт

    7 19 Отговор

    До коментар #5 от "Ганчинело Балканески":

    Типично по немски много претенции а зад тях стои един боклук.Г класата е толкова троплива и надценена че няма втора конкурент на заз
  • 7 Ти да видиш!

    8 6 Отговор
    "...четири електромотора, които да задвижват самостоятелно всяко колело.

    ...той разполага и с трансмисия с две предавки, една от които симулира така наречените „бавни“ предавки за изкачване."

    Ако правилно мога да смятам, Това означава че трябва да има 4 скоростни кутии с по две предавки? Дали?

    А дано, ама надали. Вероятността има подобен режим, който ще е софтуерно решение. Тези четири двигателя ще разполагат с чудовищен въртящ момент от нула оборота дори без допълнителни трансмисии, които да намаляват оборотите.

    Единственото което е необходимо за по-голяма прецизност е целия ход на педала на газта да е разпределен до максимална скорост 30 и 40 км в час. Вероятно за нещо такова става въпрос, а не за класическа трансмисия с превключване на предавки.

    Коментиран от #9

  • 8 Софиянец

    6 6 Отговор

    До коментар #5 от "Ганчинело Балканески":

    Прикрий си комплексите, че вече изтичат и през ушите ти.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Плюс минус

    8 3 Отговор
    Тези които са сложили минусите ще ми обясните ли как могат да сложат на една-единствена скоростна кутия на четири двигателя всеки свързан към отделно колело, след като очевидно не сте съгласни с моето мнение?
  • 11 Дфен

    0 4 Отговор

    До коментар #5 от "Ганчинело Балканески":

    Точно тези собственици са големи мрънкала и после показни палежи или хвърляне от високо.

    Коментиран от #13

  • 12 колко ли неща още ще “откриват”

    0 5 Отговор
    е стига се някога си купух голф2 синхро и го правеше същото на сняг приятелите ми постоянно ме караха да го правя че им беше много забавно … говоря за преди 10/15 години а тия чак сега разбраха че всяко 4х4 може така хахахахаа завалийте ми те
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.