Отидете към основна версия

6 255 10

5.2 млн по "гражданска отговорност" за жена, получила HPV от секс в кола

  • секс в кола-
  • гражданска отговорност
Снимка: Shutterstock

Решение на Апелативния съд на Мисури разпореди на застрахователния гигант Geico да плати на жена сумата от... 5.2 милиона долара, като обезщетение, след като е била заразена с HPV (човешки папиломавирус) по време на интимни дейности, които са се случили в автомобил на място, което е било застраховано.

Според The ​​Kansas City Star, жената е инициирала иска към Geico през февруари 2021 г., след като научила, че се е заразила с полово предаваната инфекция от партньор, който е знаел, но не ѝ е казал.

Тъй като въпросният инцидент е станал в колата на партньора ѝ, тя твърди, че неговата застраховка „Гражданска отговорност” трябва да поеме щетите. Съобщава се, че на Geico е било предложено споразумение, чиито адвокати са отказали.

Както всеки, който е имал правни спорове със застрахователна компания, вероятно може да се досети, че случаят стига до арбитраж.

Но изненада бе, че партньорът на жената е признат за отговорен и арбитърът одобри присъждане на щети от 5,2 милиона долара, които да бъдат изплатени от застрахователя въпреки исканията на Geico за ново изслушване.

Застрахователната компания обжалва в съда на няколко инстанции, но жалбите на компанията бяха отхвърлени по всички точки.

Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 29 гласа.

Свързани новини