Last news in Fakti

14 Юни, 2022 14:11 6 235 10

5.2 млн по "гражданска отговорност" за жена, получила HPV от секс в кола

  • секс в кола-
  • гражданска отговорност
5.2 млн по "гражданска отговорност" за жена, получила HPV от секс в кола - 1
Снимка: Shutterstock

Решение на Апелативния съд на Мисури разпореди на застрахователния гигант Geico да плати на жена сумата от... 5.2 милиона долара, като обезщетение, след като е била заразена с HPV (човешки папиломавирус) по време на интимни дейности, които са се случили в автомобил на място, което е било застраховано.

Според The ​​Kansas City Star, жената е инициирала иска към Geico през февруари 2021 г., след като научила, че се е заразила с полово предаваната инфекция от партньор, който е знаел, но не ѝ е казал.

Тъй като въпросният инцидент е станал в колата на партньора ѝ, тя твърди, че неговата застраховка „Гражданска отговорност” трябва да поеме щетите. Съобщава се, че на Geico е било предложено споразумение, чиито адвокати са отказали.

Както всеки, който е имал правни спорове със застрахователна компания, вероятно може да се досети, че случаят стига до арбитраж.

Но изненада бе, че партньорът на жената е признат за отговорен и арбитърът одобри присъждане на щети от 5,2 милиона долара, които да бъдат изплатени от застрахователя въпреки исканията на Geico за ново изслушване.

Застрахователната компания обжалва в съда на няколко инстанции, но жалбите на компанията бяха отхвърлени по всички точки.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 29 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ай стига бе

    53 3 Отговор
    Направо ще се гръмна!

    Коментиран от #6

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Аад

    49 6 Отговор
    Тези същите диктуват на света : кое е правилно и кое не е .

    Коментиран от #5

  • 4 Е ЗАТОВА САЩ Е ДЕМОКРАЦИЯ☝

    22 3 Отговор
    ТАМ МОЖЕШ ВСЕКИ ЗА ВСИЧКО С „КОЛТ ”ИЛИ В СЪДА ДА СИ ПОИСКАШ ПРАВАТА☝ А В БЪЛГАРИЯ С „ПАПЧИЦА С ЛАСТИЧЕТА” 😀
  • 5 И правилно правят

    30 1 Отговор

    До коментар #3 от "Аад":

    това си е застраховка. А в България, преди години, като прегазиха момиче в магазин докато избирало рокля за бала, застраховаеля излезе с това, че имала и тя отговорност.
  • 6 123456

    6 1 Отговор

    До коментар #1 от "Ай стига бе":

    Недей - ще те осъдят !
  • 7 Стефан Петров

    15 5 Отговор
    Американската правна система е най-старата като модел правна такава и е толкова изостанала от действителността,че е страшно. Въпросната присъда е едно от последствията от това. В САЩ абсолютно всеки може да бъде осъден за абсолютно всичко без признаване на давност. Съвсем не е случаен факта,че на 100 000 човека юристите в САЩ са най-многобройни в света.
  • 8 го шо

    12 2 Отговор
    с това име застрахователната компания на какво разчита, интересно...
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 ОБЕКТИВНИЯ

    4 0 Отговор
    А в България застрахователните рядко плащат за нещо. Предпочитат да вземат а не да дават - "ПИЧОВЕ"! Много лакоми!