Отидете към основна версия

5 190 29

След Москвич, руснаците могат да възродят и Жигули

  • жигули-
  • москвич-
  • русия

Засега това е само предложението на експерт, който вярва, че държавата може да върне живота на други съветски марки

В интервю за радио Sputnik автомобилният експерт Вячеслав Суботин предположи, че други съветски марки, като Жигули, могат да бъдат възродени в Русия, като това може да стане веднага след появата на новия Москвич. Той вижда бъдещето на руската автомобилна индустрия по този начин: „вместо да използвате нови имена, можете да използвате това, което хората вече имат в главите си – да възродите Жигули, но с модерен дизайн.

„Възраждането на старите марки не означава възраждане на старите автомобили“, подчерта Суботин. „Говорим за производство на модерни коли.“

Според него китайските компании ще помогнат за възраждането на съветските марки, които ще произвеждат колите си в Русия, но под исторически свързани със страната марки. Суботин припомни, че настройването на производствените процеси отнема поне една година. Освен това, преди да започне производството, е необходимо да се проучи реакцията на пазара към тези продукти и едва тогава ще бъде възможно да се прецени дали си струва да се възобнови производството на автомобили под бившите съветски марки.

В обозримо бъдеще обаче няма да видим нови Жигули по пътищата, тъй като по-рано шефът на АвтоВАЗ Максим Соколов каза, че руският автомобилен гигант няма планове да съживява тези автомобили. "Жигули" е линия от леки автомобили на Волжския автомобилен завод, която се произвежда от 1970 до 2014 г. Самата дума идва от името на масиви във Волжката планина.

Поставете оценка:
Оценка 3 от 25 гласа.

Свързани новини