Отидете към основна версия

5 243 5

Ето кои модели на Mercedes отпадат от 2025 година

  • mercedes-
  • mercedes-benz-
  • a-klasse-
  • b-klasse

Все пак те ще получат фейслифт

През изминалите седмици стана ясно, че Mercedes планира да се откаже от някои от моделите си, намиращи се в ниския клас, за да отвори място за нови такива, които да „бутат“ марката нагоре. Сега стана ясно и кои точно ще са тези модели, както и кога точно ще отпаднат от портфолиото на германците. През 2025 година ще видим последните произведени A-Klasse и B-Klasse, които в момента са и най-достъпните модели на бранда.

Въпреки неблагоприятната съдба на двата модела, то те ще „преживеят“ още един фейслифт, който вероятно ще видим в края на тази или началото на следващата година. Сбогуването с A-Klasse и B-Klasse, oбаче, няма да се отрази на други модели като CLA, GLA, GLB и електрическите им еквиваленти. Според последните данни, шефовете на марката са дали зелена светлина за съществуването на тези модели, поне към този момент.

Припомняме, че настоящото поколение на A-Klasse бе представено през 2018 година и е базирано на MFA платформата на марката. Очаква се новата генерация „базови“ автомобили да са построени на изцяло нова платформа с името ММА, която ще бъде представена през 2024 година, заедно и с нова инфотеймънт система с името MB.OS.

Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 12 гласа.

Свързани новини