Отидете към основна версия

6 935 16

Запознайте се с новата Honda ZR-V

  • honda-
  • cr-v-
  • zr-v-
  • hr-v

Моделът е американското HR-V, но за европейския пазар

След като в понеделник Honda представи новото поколение CR-V, сега японската компания показа нов кросоувър с подобното моделно наименование ZR-V. Въпреки, че това е нов модел за Honda, всъщност колата вече ни е позната от Северна Америка, където същата се продава с означението HR-V. Към момента ZR-V се предлага в китай и Япония, но в началото на следващата година ще се появи и на европейския пазар, където ще се позиционира между HR-V и CR-V.

Цялостната форма на новия модел е подобна на тази на HR-V, но с различни предни светлини с LED технология и голяма решетка в средата на предната броня. Под нея има още един отвор и два въздуховода в двете страни на бронята. В задната част откриваме прозрачни светлини, отново с LED технология, както и спортно изглеждащ дифузьор с големи трапецовидни накрайници в двете страни.

Интериорът е идентичен с този на новото CR-V с малки разлики в централната конзола, където класическият скоростен лост е отстъпил мястото си на бутони за смяна на предавките. В средата на таблото откриваме дисплей за инфотеймънт системата, както и друг екран пред водача.

Японската версия на ZR-V получава 2.0-литров бензинов двигател с хибридна технология с мощност от 158 конски сили, който верояно ще видим и в Европа. Задвижването се предава към четирите колела, като вероятно с течение на времето ще видим още един бензинов мотор.

Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 25 гласа.

Свързани новини

  • Това е най-евтиният кросоувър на Honda

    Новата Honda WR-V бе официално представена на автомобилното изложение в Джакарта. Бюджетният субкомпактен кросоувър ще бъде пуснат в продажба от начал ...
    07.11.2022
    18 602
    4
  • Honda извади новия бюджетен кросоувър XR-V

    Бюджетният кросоувър Honda XR-V от второ поколение бе представен в Китай. Иновацията ще бъде сглобявана в съоръженията на съвместното предприятие Dong ...
    10.08.2022
    6 169
    13