Last news in Fakti

10 Август, 2022 11:31 6 029 13

Honda извади новия бюджетен кросоувър XR-V

  • honda-
  • xr-v-
  • hr-v
Honda извади новия бюджетен кросоувър XR-V - 1

Бюджетният кросоувър Honda XR-V от второ поколение бе представен в Китай. Иновацията ще бъде сглобявана в съоръженията на съвместното предприятие Dongfeng-Honda, а продажбите ѝ се очаква да започнат през есента. Honda XR-V е китайският аналог на "глобалния" кросоувър HR-V - разликите са само в нюанси като основните са в дизайна на броните и оборудването. Досега е разкрита една модификация с предно задвижване, атмосферен 1.5-литров двигател и вариатор, но е възможно разширяване на моделната линия.

Honda извади новия бюджетен кросоувър XR-V

Ще припомним, че новият компактен кросоувър Honda HR-V дебютира в Япония през февруари миналата година под името Vezel. Седем месеца по-късно моделът достигна Европа под обичайното си име, а малко по-късно се появи и в България. Любопитното е, че китайският XR-V не копира директно аналога си HR-V - например, иновацията изглежда като наточен HR-V RS отпред.

Honda извади новия бюджетен кросоувър XR-V

Ако се абстрахираме от нюансите на различния бодикит, китайският XR-V е много близък до аналозите за другите пазари. Запазени са характерните "скрити дръжки на задните врати", а интериорът е напълно еднакъв за цялото семейство "бюджетни" автомобили Honda. Размерите на XR-V - дължина/широчина/височина са съответно 4 380/1 790/1 590 мм.

Honda извади новия бюджетен кросоувър XR-V

Демонстрационният кросоувър има интериор с кожена тапицерия, двузонов климатроник, панорамен покрив, медийна система с 9-инчов сензорен екран и безжично зареждане за джаджи. Освен това още в базовото си оборудване Honda XR-V предлага система за засичане на велосипедисти и пешеходци, адаптивен круиз контрол с асистент за "задръстване", система за контрол на лентата и камера за обратно виждане.

Honda извади новия бюджетен кросоувър XR-V

Иначе технологията е проста: под капака има атмосферен четирицилиндров двигател L15B5 с мощност 124 конски сили и обем 1.5 литра, вариаторна скоростна кутия и задвижване само на предния мост. Цените за новия модел все още не са обявени, но моделът Honda XR-V от 2022 г. с подобно оборудване струва от 140 800 юана (21 000 долара) в Китай. Значително увеличение на цената на кросоувъра не се планира.

Honda извади новия бюджетен кросоувър XR-V


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 карчи

    24 3 Отговор
    Някой има ли логично обяснение, защо "народа" толкова харесва паркетници с предно!?
    Иначе хонда правят надежни автомоби, спор няма за разлика от разни "премиум" марки с претенции особенно "немски"!

    Коментиран от #12, #13

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 един друг

    21 1 Отговор
    Щом в Китай е 21000 долара, тук алчните дилъри ще я пуснат за 70000 лева.
  • 4 Иванчо Сериозния

    15 11 Отговор
    Мяза на фолксваген (ш)тайго. Народът харесва такива коли, щото си мисли, че за 40 хил. лева се качва на "джиб", пък то поло с 4 см повече клирънс.
    Едно време полото си имаше предостатъчно клирънс, колкото тия щайги, а джиповете си бяха друга бира.

    Коментиран от #9

  • 5 Цената в Бг

    13 0 Отговор
    Започва от 60 000. Честото!

    Коментиран от #7

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Прав си

    17 0 Отговор

    До коментар #5 от "Цената в Бг":

    но цената за панелна боксониера пълна с хлебарки т течащ покрив и ВиК в Обеля започва от 120000лв така,че Хонда-та не е чак толкова скъпа.
  • 8 Нещъдасапрекарам

    3 21 Отговор
    Сделано с теслата,като всичкото японско автомобил!
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Хонда фен

    1 8 Отговор
    Отвън прилича на евтин боклук, отвътре е още по-зле
  • 11 Нормален

    6 1 Отговор
    Страхотен автомобил.
  • 12 Логика

    5 1 Отговор

    До коментар #1 от "карчи":

    Логичното обяснение е че съотношението цена качество е добро , предното предаване държи цената ниска, в същото време надигната стойка придава визия на СУВ , съответно по добра видимост + някакво добавено самочувствие за собственика
  • 13 Боби

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "карчи":

    Защото са практични и евтини.