Отидете към основна версия

4 475 8

Следващото Audi RS6 ще бъде бензиново, но с малка уловка

  • audi-
  • rs-
  • rs6-
  • хибрид

Комбито ще разчита и на електромотор

Следващото поколение Audi RS6 ще бъде представено след поне 3 години, но разработката на мощния модел вече тече с пълни сили. Шефът на отдела за разработки на спортното подразделение на марката разкри, че новия модел ще запази бензиновия си двигател, но заедно с него ще работи и електромотор, който да превърне комбито в plug-in хибрид.

Разкритието бе направено по време на интервю пред Wheels в което Стефан Рейл обяви, че хибридните автомобили са начинът по който нещата се движат. Той допълни, че именно това е пътят към изцяло електрическите коли, които ни очакват в бъдеще. Рейл не коментира повече относно задвижването и какъв точно двигател ще използва новото RS6.

В предишни изявления от Audi заявиха, че ще спрат да разработват бензинови двигатели след 2026 година. Вероятно е новото RS6 да се възползва от някои от последните новоразработени мотори, но не е изключено 4.0-литровият осмак, който настоящото поколение използва да бъде куплиран с електромотор, който да добави повече мощност и въртящ момент.

Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 11 гласа.

Свързани новини