Отидете към основна версия

3 484 8

Volkswagen се отказва от Arteon през 2024 година?

  • vw-
  • volkswagen-
  • arteon-
  • id.aero

Моделът вероятно няма да се продава повече в Щатите

Американското подразделение на Volkswagen ще спре да предлага Arteon на местните клиенти от 2024 година или поне такива слухове се носят в автомобилните среди. Информацията за това идва от Automotive News, които се позовават на свои източници. Според тях, стилният фастбек ще бъде заменен от електрическия ID.Aero, чийто концепт видяхме по-рано тази година.

Двата автомобила са с близък дизайн и концепция, като разбира се, ID.Aero залага на електричество за своето задвижване, докато Arteon остава верен на бензиновите и дизеловите двигатели. Фотошпиони вече няколко пъти заснемаха второ поколение на Arteon, което може само да дава надежда на европейските фенове на колата.

Няма информация за това какво ще се случи с модела в Европа, но вероятно той ще продължи да съществува поне до края на това десетилетие, когато от Volkswagen ще наблегнат още повече на електричеството и автомобилите на ток.

Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 7 гласа.

Свързани новини

  • Volkswagen ви помага да спите в движение

    Инженерите от Волсбург показаха футуристичен концептуален автомобил, наречен Volkswagen Gen Travel. Това е електрически, автономен автомобил, който им ...
    26.09.2022
    1 530
    6