Отидете към основна версия

5 743 10

Изключително рядка Lancia си търси нов собственик срещу 1.3 милиона лева

  • lancia-
  • delta-
  • integrale-
  • restomod-
  • automoili amos

Delta Restmod е дело на Autmobili Amos

Lancia Delta Integrale е един от любимите автомобили на рали феновете от миналия век и запазени екземпляри от модела се продават за стотици хиляди левове. Този път, обаче, интернет пространството буквално бе зашеметено, след като някой пусна за продажба преработена от Automobili Amos версия с името Delta Restomod. Колата е направена от Еуженио Амос и неговият екип в общо 20 екземпляра, след като видяхме серийната версия през 2018 година.

Той казва, че винаги е искал да премахне тежестта на колата, което обяснява факта, че по-голямата част от купето е направена от карбонови влакна. Двигателят също е преработен, като е получил нови колектори, изпускателна система, по-голям интеркулер, ново ECU и вече може да се похвали с мощност от 330 конски сили. Задвижването се предава към четирите колела чрез подсилена механична трансмисия с пет предавки и преработен заден диференциал с ограничено приплъзване.

Промени има и по купето на Integrale-то, което се е лишило от задните си врати в полза на твърдостта на купето. Благодарение на решенията за използване на карбонови панели, теглото на колата е едва 1250 килограма. Джантите са специално разработени с отвори за охлаждане, а в интериора е заложено на черна и червена алкантара с алуминиеви педали. Колата е изминала едва няколко километра, а цената на която сегашният ѝ собственик е готов да я продаде е 649 950 долара или близо 1.3 милиона лева.

Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 24 гласа.

Свързани новини

  • Да си спомним за шедьовъра Lancia 2500 Zagato Flaminia Sport

    Изключителният дизайн на италианските автомобили преди Втората световна война още тогава ги превръща в хит и до ден днешен те са изключително ценени о ...
    23.10.2022
    4 276
    16
  • Идва нова Lancia Ypsilon

    В Сарагоса групата Stellantis отпразнува първите 40 години на своята фабрика там, която отворя врати през есента на 1982 г. и започва да произвежда Op ...
    16.10.2022
    6 191
    21