Отидете към основна версия

3 670 6

Последното модерно Integrale напусна завода

  • lancia-
  • delta-
  • integrale-
  • automobili amos

Automobili Amos произведоха финалния екземпляр с легендарни разцветки

През 2018 година компанията Automobili Amos представи смел проект, който имаше за цел да произведе 20 екземпляра от един от най-популярните рали автомобили на миналия век – Lancia Delta Integrale. Модерната версия на колата носи името Delta Futurista, а четири години след началото на производството, последният екземпляр от модела бе направен.

По-рано компанията обяви, че това е последният екземпляр от модерното Integrale и като такъв е „облечен“ в едни от най-култовите разцветки на модела. Белият хечбек е получил логото на Martini Racing, заедно с трицветните ленти по цялото купе и надписът Martini върху горната част на спойлера.

Модерното Integrale може да се похвали с карбонови брони, заден спойлер и капак, които са направени от карбонови влакна, което позволява изключително ниското тегло от 1250 килограма. Мощността е 330 конски сили и се разпределя между четирите колела, точно както при оригиналния модел.

От компанията обявиха, че сега се впускат е друг проект, отново на базата на Lancia Delta, но този път с името Safarista. Както подсказва то, това е модел, който е вдъхновен от Delta, която печели Rally Safari през 1988 година. От този модел ще бъдат направени едва 10 екземпляра, а всеки от тях ще е с цена от около 570 хиляди евро.

Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 22 гласа.

Свързани новини

  • Как Lancia обнови единствения си модел

    Lancia обнови единствения си модел, хечбека Ypsilon. Субкомпактният автомобил получава нова екстериорна и вътрешна декорация, продължава да разполага ...
    22.01.2023
    6 065
    18