Last news in Fakti

24 Октомври, 2022 11:10 3 660 6

Последното модерно Integrale напусна завода

  • lancia-
  • delta-
  • integrale-
  • automobili amos

Automobili Amos произведоха финалния екземпляр с легендарни разцветки

Последното модерно Integrale напусна завода - 1

През 2018 година компанията Automobili Amos представи смел проект, който имаше за цел да произведе 20 екземпляра от един от най-популярните рали автомобили на миналия век – Lancia Delta Integrale. Модерната версия на колата носи името Delta Futurista, а четири години след началото на производството, последният екземпляр от модела бе направен.

По-рано компанията обяви, че това е последният екземпляр от модерното Integrale и като такъв е „облечен“ в едни от най-култовите разцветки на модела. Белият хечбек е получил логото на Martini Racing, заедно с трицветните ленти по цялото купе и надписът Martini върху горната част на спойлера.

Модерното Integrale може да се похвали с карбонови брони, заден спойлер и капак, които са направени от карбонови влакна, което позволява изключително ниското тегло от 1250 килограма. Мощността е 330 конски сили и се разпределя между четирите колела, точно както при оригиналния модел.

От компанията обявиха, че сега се впускат е друг проект, отново на базата на Lancia Delta, но този път с името Safarista. Както подсказва то, това е модел, който е вдъхновен от Delta, която печели Rally Safari през 1988 година. От този модел ще бъдат направени едва 10 екземпляра, а всеки от тях ще е с цена от около 570 хиляди евро.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 22 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 фондерлайнерката

    15 9 Отговор
    смело напред в миналото - така става като свършат и чиповете от перални
  • 2 Плат

    38 3 Отговор
    Феноменален автомобил.

    Коментиран от #4

  • 3 Ром Бакарди

    15 2 Отговор
    Идно време тука у махалата доди идин италиански тарикат сас такваз кола. Ама стокова-ний са скупчихме да зяпами и цъкаме сас язик от завист. Та тоз тарикат убясняваши:матора е такав, купето е таквоз, укачването е онаквоз...а салонат бил напрайн ут еленова кожа. Ко няма да запями кат утървани...

    Коментиран от #5

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Куку

    3 6 Отговор

    До коментар #3 от "Ром Бакарди":

    7 харесвания на такъв коментар? Повече няма да влизам на Факти!!!
  • 6 Никси

    1 0 Отговор
    това е една легенда , за времето си беше един невероятен автомобил , много ме кефеше когато гледах рали шампионат планинско , как влизаше странично в завой те с 4х4 и вдигаше яко пушилка , който го притежава сега това нещо е голям късметлия той знае защо !!!.