Отидете към основна версия

4 768 12

Xpeng показа тестовете на летящите си автомобили (ВИДЕО)

  • летяща кола-
  • xpeng

Моделът AeroHT премина пробните полети успешно

Xpeng, който е един от лидерите на китайския технологичен пазар, активно внедрява най-новите разработки в своите продукти. Първо, от компанията обявиха собствена самообучаваща се система за самостоятелно шофиране, базирана на изкуствен интелект AI и усъвършенстван гласов асистент, а сега експертите от Китай демонстрираха тестовете на Xpeng AeroHT, самостоятелно разработена летяща кола.

Xpeng създаде отделна компания, Xpeng AeroHT, за работа върху летящата кола, която доведе поставената и задача до напълно функционални прототипи. През годината, изминала от демонстрацията на предишната версия на модела, инженерите успяха да подобрят прототипа, като го направиха по-лесна за управление във въздуха (въпреки че все още тежи около два тона) и по-надеждна.

Посочва се, че електрическото превозно средство за вертикално излитане и кацане има две електроцентрали - основна и резервна - и актуализирана система за управление, която е с повишена отказоустойчивост. От Xpeng обещават, че тяхната летяща кола ще се управлява с волан и скоростен лост, които ще се използват за пътуване по пътищата.

Шосейната версия ще получи сгъваеми витла, а също така ще има модификация, вече известна под вътрешнозаводския код X2, която ще бъде лишена от възможността за шофиране и ще бъде изключително летяща кола. Времето за появата на двата модела Xpeng AeroHT в продажба все още не е обявено.

Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 19 гласа.

Свързани новини