Last news in Fakti

6 Август, 2020 09:58 4 965 5

Летящите автомобили са разрешени в Съединените щати

  • летяща кола-
  • pal-v-
  • сащ

Досега PAL-V се доближава най-много до реализирането на амбициозната цел

Летящите автомобили са разрешени в Съединените щати - 1

Властите на американския щат Ню Хемпшир станаха първите в САЩ, които разрешиха официално използването на така наречените летящи автомобили.Според новото правило собствениците на превозни средства могат да кацат и да излитат от летищата.

Освен това тези превозни средства могат да имат стандартни регистрационни номера на автомобили. Но излитането и кацането по обществени пътища все още е забранено. Към момента има няколко компании, които работят върху летящи автомобили.

Летящите автомобили са разрешени в Съединените щати

Досега PAL-V се доближава най-много до реализирането на амбициозната цел. Световният дебют на модела PAL-V Liberty се състоя през 2018 г. на автомобилното изложение в Женева, а в същото време бе обявен и стартът на масовото производство.

На земята колата се задвижва от двигател със 100 конски сили, което ѝ позволява да ускорява до 160 км/ч. Но за полета се използва мотор с мощност 200 к.с. Времето за трансформация е 5-10 минути, за да се превърне автомобила в самолет, а PAL-V Liberty се нуждае от поне 180 метра свободно пространство, за да излети.

Летящите автомобили са разрешени в Съединените щати

Обемът на резервоара за гориво е 100 литра, което би трябвало да е достатъчно за изминаване на около 1 300 км по суша. По въздух PAL-V Liberty може да покрие около 400-500 км със скорост 160 км/ч.

За да управлявате "самолетна кола", се нуждаете не само от шофьорска книжка, но и от свидетелство за пилот на хеликоптер. Цената на летящата кола започва от 299 000 евро (и засега се приемат само поръчки).

Летящите автомобили са разрешени в Съединените щати


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 РЗС

    9 2 Отговор
    колко ли лесно можеш да се разбиеш с това при неприятни метерологични условия

    Коментиран от #3

  • 2 незнайко

    3 2 Отговор
    Докато подемната сила създавана от крила не се смени с друга, тези коли-самолети нямат голямо бъдеще . Ще ги купуват тези, които сега си имат малки самолети и хеликоптери .
  • 3 реалиста

    5 0 Отговор

    До коментар #1 от "РЗС":

    спок ,имат парашут
  • 4 Много са изостанали

    11 2 Отговор
    у нас от кога имаме летящи мотористи, които излитат от всякакви пътища и къстовища, за да кацнат като донори,... стига да е останало нещо от тях
  • 5 гуем смех

    2 0 Отговор
    докато свалят голем самолет!