Отидете към основна версия

2 615 34

BMW инвестира над 2 милиарда евро в Унгария

  • bmw-
  • завод-
  • унгария-
  • инвестиция-
  • neue klasse

Заводът в Дебрецен ще произвежда електромобили от 2025 година

BMW се подготвя за пускането на своите автомобили от „нов клас“, а целта ще преустрои завода си в Унгария като инвестира над 2 милиона евро в целия комплекс. Фабриката, която ще произвежда електромобили от 2025 година ще бъде придружена и от завод за батерии, носещ името iFactory.

“В Дебрецен изграждаме най-модерния завод в света, ” каза Милан Неделкович, ръководител на производството на BMW. “ С нашата iFACTORY ние определяме нови индустриални стандарти за производство на превозни средства. Нашите инвестиции подчертават нашия систематичен подход за прилагане на електрическата мобилност. ”

BMW ще се нуждаят от 500 служители, за да стартира новото съоръжение за сглобяване на батерии. Превозните средства, напускащи унгарския завод, ще бъдат оборудвани с батерии, които използват цилиндрични акумулаторни клетки от следващото поколение на BMW.

BMW твърди, че тези батерии ще позволят на автомобилите им да отидат с 30 процента по-далеч след зареждане и ще увеличат скоростта на зареждане с 30 процента. Клетките ще бъдат сглобени в корпус на батерията, който е съставен от метална рамка, която в крайна сметка ще бъде интегрирана под каросерията на автомобилите от Neue Klasse.

Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 11 гласа.

Свързани новини