Отидете към основна версия

1 484 2

Porsche може да представи още офроуд модели вдъхновени от 70-те и 80-те години

  • porsche-
  • 911-
  • dakar-
  • офроуд

Новината бе съобщена от изпълнителния директор на компанията

По-рано тази година Porsche представи специална версия на 911, носеща името Dakar вдъхновена от класически модел от миналия век, който се е състезавал в едноименната надпревара. Модификацията е най-бавната, която германците продават на базата на последното поколение 911, но пък за сметка на това се превърна в изключително популярна сред феновете на марката.

Доказателство за това е ново изявление на изпълнителния директор на Porsche – Оливър Блум, който заяви, че компанията може да представи още подобни модели и то съвсем скоро. Това стана ясно в интервю пред Car Magazine, където Блум сподели как точно е дошла идеята за специалния модел.

Той разкрива, че идеята е дошла от спортни обувки от 70-те и 80-те години на миналия век, които наскоро са били върнати на пазара. Тогава от Porsche помисли, че това би подействало и при колите и решили да възродят серията Sport Classic, която вече е на пазара от няколко години. Заедно с това от марката решават, че ще върнат и модела Dakar, а в бъдеще вероятно ще има и още няколко модела, които ще черпят вдъхновение от миналото.

Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 5 гласа.

Свързани новини