Last news in Fakti

4 Януари, 2023 17:16 1 477 2

Porsche може да представи още офроуд модели вдъхновени от 70-те и 80-те години

  • porsche-
  • 911-
  • dakar-
  • офроуд

Новината бе съобщена от изпълнителния директор на компанията

Porsche може да представи още офроуд модели вдъхновени от 70-те и 80-те години - 1

По-рано тази година Porsche представи специална версия на 911, носеща името Dakar вдъхновена от класически модел от миналия век, който се е състезавал в едноименната надпревара. Модификацията е най-бавната, която германците продават на базата на последното поколение 911, но пък за сметка на това се превърна в изключително популярна сред феновете на марката.

Доказателство за това е ново изявление на изпълнителния директор на Porsche – Оливър Блум, който заяви, че компанията може да представи още подобни модели и то съвсем скоро. Това стана ясно в интервю пред Car Magazine, където Блум сподели как точно е дошла идеята за специалния модел.

Той разкрива, че идеята е дошла от спортни обувки от 70-те и 80-те години на миналия век, които наскоро са били върнати на пазара. Тогава от Porsche помисли, че това би подействало и при колите и решили да възродят серията Sport Classic, която вече е на пазара от няколко години. Заедно с това от марката решават, че ще върнат и модела Dakar, а в бъдеще вероятно ще има и още няколко модела, които ще черпят вдъхновение от миналото.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Смех

    7 6 Отговор
    Ново дваесе ФВ биитъл за офроуд
  • 2 ТИРбушон

    0 1 Отговор
    Какво ли няма да измислят само и само да ти вземат парите... Под Инголщадт има специализиран магазин. Кеф ти портфейл, велосипед, очила..... А цените са тройни в сравнение с останалите. Докато има балъци ще има и тарикати.!