Отидете към основна версия

1 773 6

Suzuki ще се учи от Toyota за първите си коли на ток

  • suzuki-
  • toyota-
  • електромобили

Двете компании ще си сътрудничат при направата на малки електромобили

Както по-рано тази седмица ви съобщихме, Suzuki планира да представи първия си електромобил след две години и вече активно започва неговата разработка. Японците няма да са сами в това, а ще разчитат на помощ от Toyota. Това стана ясно от изявление на Тошихиро Сузуки, което Automotive News Europe разпространи.

От Suzuki казват, че ще се учат как да правят електромобили и свързаните с тях технологии, като черпят знания от Toyota, като едновременно с това разработват коли, които да са в крак с тяхното виждане за автомобилите. Toyota е един от водещите производители при хибридните автомобили, но до момента японците са представили само един електромобил в лицето на bZ4X, който поне към момента не впечатлява с особени технологии.

Това трябва да се промени в бъдеще или поне стратегията на Toyota към момента е такава. От компанията планират да представят поне пет нови електромобила в Европа през следващите три години. В същото време от Suzuki планират да инвестират над 1 милиард евро в разработката на електромобили и батерии в Индия.

Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 8 гласа.

Свързани новини