Last news in Fakti

13 Януари, 2023 14:32 1 751 6

Suzuki ще се учи от Toyota за първите си коли на ток

  • suzuki-
  • toyota-
  • електромобили

Двете компании ще си сътрудничат при направата на малки електромобили

Suzuki ще се учи от Toyota за първите си коли на ток - 1

Както по-рано тази седмица ви съобщихме, Suzuki планира да представи първия си електромобил след две години и вече активно започва неговата разработка. Японците няма да са сами в това, а ще разчитат на помощ от Toyota. Това стана ясно от изявление на Тошихиро Сузуки, което Automotive News Europe разпространи.

От Suzuki казват, че ще се учат как да правят електромобили и свързаните с тях технологии, като черпят знания от Toyota, като едновременно с това разработват коли, които да са в крак с тяхното виждане за автомобилите. Toyota е един от водещите производители при хибридните автомобили, но до момента японците са представили само един електромобил в лицето на bZ4X, който поне към момента не впечатлява с особени технологии.

Това трябва да се промени в бъдеще или поне стратегията на Toyota към момента е такава. От компанията планират да представят поне пет нови електромобила в Европа през следващите три години. В същото време от Suzuki планират да инвестират над 1 милиард евро в разработката на електромобили и батерии в Индия.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 8 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 От трън, та на глог

    2 4 Отговор
    Понеже toyota се отказаха от най-новата си платформа за електромобил, която разработиха от 2019 година насам, но вече се оказа морална остаряла според шефовете на toyota, сега започват разработка на нова платформа на която да правят електромобилите си, защото с настоящата нямали никакви шансове срещу tesla, защото производственият процес на тесла бил много по-ефективен и понижавал до толкова себестойността че toyota въобще не може ли да изкарат печалба от своята платформа.

    Дали от suzuki има какво да научат? Даже не говоря за фалстарта с падащите колела и отказа на автомобила да зарежда при минусови температури.

    По-скоро от toyota търсят с кого да си споделят разходите за разработката на новата платформа по стар техен обичай.

    Коментиран от #6

  • 2 Така е

    4 2 Отговор
    Японците е хубаво да спрат да обясняват какво и как правят и какво и как ще правят. Мнозинството от хора знаят, че това което разработват и внедряват, винаги е най-практично и най-смислено. Съобразено е с много фактори и е устойчиво във времето. Много розови балони при конкуренцията в автомобилостроенето се спукаха най-внезапно през последните десетилетия.

    Коментиран от #3

  • 3 Да позная ли

    2 5 Отговор

    До коментар #2 от "Така е":

    В момента прокарваш мантрата на toyota че модата на електромобилите ще премине и светът ще се върне на ДВГ хибридна технология? И това при положение че само за последните две години, пазарният дял на електромобилите и плъгин хибридите се е вдигнал с двайсетина процента и продължава да се движи с още по-голяма скорост?

    Водородът е точно като 3d телевизорите. Горе-долу имат същия шанс за успех.

    Коментиран от #5

  • 4 Никси

    1 1 Отговор
    Сузуки Гранд Витара Джип 3-та генерация 4х4 или 4wd , но в никакъв случай 4х2 !!!👍👍👍👍👍👍
  • 5 Гост

    2 1 Отговор

    До коментар #3 от "Да позная ли":

    Ти така казваше и за пазарната капитализация на Тесла.Не те бива в прогнозите,ставаш смешен вече.В Германия се канят да ограничат потреблението на електроенергия за електромобилите,теслю за увеличаване на продажбите на електромобили бълнува.
  • 6 инж Химик

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "От трън, та на глог":

    Не знам колко ефективно е производството на Тесла, но мога да ти кажа ,колко качествено е- много са зле. Разрови се , прочети , виж в ютуб - масови оплаквания има от качеството на сглобката на Тесла- не добре пасващи панели, падащи брони , различни луфтове между калниците и предния капак. Много проблеми имат с качеството , което е закономерно - в заводите работят 90% мексиканци и черни.