Отидете към основна версия

53 205 25

Новият Golf идва на цената на Dacia

  • volkswagen-
  • golf

Иновацията трябва да се появи на пазарите през 2025 година на цена много близка до тази на най-евтината ел. кола в Европа - Dacia Spring

Ще припомним, че миналата година традиционният крал на европейския пазар - Volkswagen Golf завърши едва на пето място в списъка на най-продаваните модели в Европа. Сега, стана ясно (по неофициална информация от Волфсбург), че още следващия месец ще бъде представен нов концептуален модел ID.2, но с една голяма новина към показването на тази концепция...

Явно, германците са стигнали до убеждението, че е настъпил моментът за "основен ремонт" и според британското издание Autocar ръководството на германската марка вече крои обширни планове за наследника на Golf. Плановете са в напреднала фаза и още следващия месец ще бъде представен нов концептуален модел ID.2.

С тази нова концепция германците ще анонсират изцяло нов електрически автомобил, който ще влезе в серийно производство през 2025 година, а Autocar посочва, че цената на базовата версия трябва да бъде 22 500 евро или приблизително 45 000 лв - съвсем малко повече отколкото струва най-евтиния електромабил у нас и в Европа - Dacia Spring .

Главният изпълнителен директор на Volkswagen Томас Шефер заявява: „Името Golf има голяма стойност за нас. Признанието, което получава сред клиентите, е голямо, защото хората наистина разбират за какво говорим. Следователно даването на това име на нещо съвсем различно няма смисъл“.

Изказването му е по повод първата информация, според която името Golf може да бъде запазено за преработената версия на Volkswagen ID.3, но източниците на Autocar отричат ​​това и заявяват, че „истинската стойност на Volkswagen Golf се крие в колата с размерите на ID.2“. Така, че именно тази концепция ще ни разкрие (най-вероятно) новото лице на Golf.

Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 52 гласа.

Свързани новини