Отидете към основна версия

3 138 6

Реална катастрофа с известния с филмовите си каскади Dodge Charger

  • царете на хаоса-
  • dodge-
  • charger-
  • general lee

Dodge Charger General Lee катастрофира в САЩ. Легендарният автомобил беше сериозно повреден и сега се нуждае от скъп ремонт. Този път това не е филм, а реалност.

Инцидентът е станал в американския щат Мисури. Според полицията водачът на Dodge Charger е загубил управление, колата е излязла от пътя и се е блъснала в дърво.

Водачът и пътникът са със средни наранявания и са настанени в болница. На колата са повредени калниците, предният капак, предната броня и радиаторната решетка.

Оранжевият Dodge Charger от 1969 година, известен още като General Lee, е един от най-известните "филмови" автомобили. Той става герой в популярния комедиен сериал "Царете на хаоса", който е заснет от 1979 до 1985 г.

Тъй като сериалът беше пълен с каскади и злополуки, за заснемането му са използвани огромен брой екземпляри от този Dodge Charger - според различни източници са участвали от 250 до 330 автомобила.

Някои от тях са унищожени от каскадьорите, но много от автомобилите с прозвището "Генерал Лий" са оцелели. В момента цената на тези филмови герои варира от 100 до 120 хиляди долара.

Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 9 гласа.

Свързани новини