Отидете към основна версия

2 318 11

Новият Smart се провали на „лосовия“ тест (ВИДЕО)

  • smart-
  • brabus-
  • лосов тест-
  • тест-
  • стабилност

Електрическият модел успя да постигне едва 65км/ч

Повечето електромобили показват заинтригуващи резултати на така наречения „лосов“ тест, който изпробва тяхната стабилност. Този път испанските ни колеги бяха зад волана на новия Smart и то версията Brabus, зад която освен тунинг компанията, стоят основно Daimler и Geely и за тяхно съжаление, малкият кросоувър не може да се похвали с добър резултат.


Дори напротив. На фона на всички други електромобили от този клас, новият Smart успя да постигне максимална скорост от едва 65км/ч. При първоначалния опит със 77км/ч, колата се показа като адски непредвидима и нестабилна. Следващите няколко опита също не бяха особено успешни, докато водачът не понижи скоростта до заветните 65км/ч.

Smart #1 Brabus се задвижва от електромотори с максимална мощност от 434 конски сили, което с близо 180 конски сили повече от стандартния модел. Вероятна причина за лошото представяне вероятно имат и гумите, които са с ниско съпротивление, както и липсата на подобрения по окачването и завиването при по-спортния модел.

Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.

Свързани новини