Отидете към основна версия

17 195 84

Saab възобнови производството

  • saab-
  • national electric vehicle sweden-
  • nevs-
  • 9-3

Конвейерите на култовата шведска марка Saab в Тролхетан заработиха след две години бездействие, съобщава сайтът SaabsUnited. Пръв от поточната линия слезе сребрист седан 9-3. Моделът не е претърпял външни изменения.

Произведеният автомобил не е предназначен за продажба. Той ще бъде използван като тестов прототип за калибриране на машините и оценка на качеството на компонентите, осигурявани от нови доставчици.



Според шефа на пресслужбата на Saab Микаел Остлунд, цитиран от изданието Ttela, сребристата 9-тройка е частично окомплектована със стари части. Шведите смятат да сглобят още няколко десетки тестови коли преди окончателния старт на едросерийното производство.



Новият собственик на марката National Electric Vehicle Sweden (NEVS) планира завръщане на пазара през 2014 г. Пръв на поточните линии ще се качи електромобил на базата на 9-3.



Saab прекрати производство през 2011-а. През декември същата година компанията обяви банкрут. Опитите на шведския производител да намери финансиране от китайски инвеститори бяха блокирани от бившия собственик на марката General Motors. NEVS купи Saab през есента на 2012 г.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини