Отидете към основна версия

2 872 14

Toyota иска плъг-ин хибридите им да изминават 200 километра само на ток

  • toyota-
  • prius-
  • хибрид-
  • плъг-ин хибрид

Компанията смята това да са по-практичните версии на електромобилите

Плъг-ин хибридите имат спорен рейтинг според хората, някои смятат, че това е прехода между електромобилите и конвенционалните коли с ДВГ, предоставяйки най-доброто от двата свята, докато други ги определят като комбинация, която няма чистите ползи на електромобилите, а от друга страна имат допълнителни компоненти спрямо колите с бензинови и дизелови двигатели, което в един момент може да доведе до по-големи разходи.

Изглежда от Toyota искат да спечелят положителното мнение на повече хора, като представят следващо поколение плъг-ин хибриди с пробег от 200 километра. Компанията не споделя дали тези данни са според WLTP или EPA цикълът, но и в двата варианта това е драстично повече отколкото в момента предлага всеки един друг производител на пазара.

За сравнение, най-новата Toyota Prius предлага 13.6кВтч батерия, която е достатъчна за 71 километра пробег според данните от Toyota. Това е със 76% повече от предходното поколение. В същото време Rane Rover предлага около километра пробег само на ток при плъг-ин хибридните модификации.

Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 9 гласа.

Свързани новини