Отидете към основна версия

3 576 9

Volkswagen представи пряк конкурент на Tesla, който изминава 700 км с едно зареждане

  • vw-
  • volkswagen-
  • id.7-
  • id.

ID.7 ще се предлага в Европа още от тази година

След като през изминалата седмица видяхме първи неофициални кадри на новия Volkswagen ID.7, сега германците официално представиха един от най-важните си модели. Електрическият наследник на Passat дебютира по време на автомобилното изложение в Шанхай, бележейки официалната си премиера в световен мащаб. Моделът ще се предлага в Европа още тази есен, а съвсем скоро ще станат ясни и цените му.

Електрическият лифтбек ще се предлага в две нива на оборудване към момента на пазарния си дебют – Pro и Pro S. Двете модификации ще се задвижват от електромотор на задната ос с 282 конски сили. При модификацията Pro той се комбинира със 77кВтч батерия, която осигурява пробег от 615 километра с едно зареждане. При върховата модификация Pro S, батерията е 86кВтч и осигурява 700 километра с едно зареждане. При Pro S модификацията се поддържа до 200кВ зареждане, докато Pro модела се зарежда с до 170кВ.

ID.7 е с дължина от 4.96 метра, междуосие от 2.97 метра и ширина от 1.86 метра без огледалата. В зависимост от оборудването, електромобилът се предлага с коефициент на съпротивление от 0.23. По отношение на дизайна, Volkswagen залага на традиционния за ID. Гамата стайлинг, както отвън така и отвътре.

В интериора промените засягат главно таблото, където една от големите новости е дисплеят пред водача. Той вече е по-малък и е вграден в таблото, точно зад кормилото. Стандартно всички модели пристигат с хед-ъп дисплей с виртуална реалност, който може да се контролира от сензорните бутони върху волана. В средата пък е разположен 15-инчов екран, който е идентичен с вече познатата ни конфигурация от други модели, но с по-големи размери.

По отношение на комфорта се предлагат различни асистенти като например Travel Assist или пък усъвършенствания гласов асистент, който може да контролира всички системи в автомобила. Наличен е и масаж, както и най-усъвършенстваната климатична система поставяна някога във Volkswagen от времето на Phaeton. Наличен е и панорамен таван.

Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 11 гласа.

Свързани новини