Отидете към основна версия

2 405 40

Tesla си върна рекорда на Нюрбуринг (ВИДЕО)

  • tesla-
  • model s-
  • plaid-
  • нюрбургринг

Model S Plaid успя да завърти трасето с 8 секунди по-бързо от Porsche 

След като Porsche “открадна” рекорда на Tesla Model S Plaid на Нюрбургринг, постигайки около 2 секунди по-бързо време, сега хората на Мъск направиха повторен опит и успяха да “завъртят” най-популярната германска писта с много по-добро време, подобрявайки собствения си рекорд с около 10 секунди.

По този начин Model S Plaid Track Package вече е най-бързата серийна електрическа кола на “Ринга”, постигайки време от 7:25.23 минути на 20.83-километровата отсечка. За справка, това е с над 8 секунди по-бързо от Taycan и с малко над 10 секунди по-бързо от старото време на Plaid - 7:35.579. Това, което е още по-впечатляващо, е, че единствените нови механични компоненти на този автомобил са джантите, спирачките и гумите, което показва колко голямо е влиянието им върху представянето на пистата.

По-конкретно, пакетът Track Package на стойност над 15 000 долара включва комплект 20-инчови джанти Zero-G, обути в гуми Goodyear Supercar 3R, които рамкират комплект карбоново-керамични спирачки с 6-бутални апарати отпред и 4-бутални апарати отзад. Това се допълва от няколко промени в софтуера, режим на охлаждане, който се използва след горещ кръг, модифицирани настройки на въздушното окачване за по-добро завиване и по-агресивно векторно разпределение на въртящия момент за по-добро ускорение. Всичко това помага на седана Tesla да достигне по-удобно максималната си скорост от 322 км/ч, въпреки че по време на обиколката са развити 289 км/ч.

Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 11 гласа.

Свързани новини