Отидете към основна версия

3 974 12

Ferrari 296 GTB постави рекорд на Нюрбургринг (ВИДЕО)

  • ferrari-
  • 296 gtb-
  • нюрбургинг-
  • рекорд

Супреколата успя да падне под 7-минутната граница

За разлика от Porsche, които много често могат да бъдат засечени на Нюрбургринг в преследването на поредния рекорд, Ferrari не прекарва толкова много време на „Ринга“ и рядко се хвали с постиженията си там. Е сега е време да разгледаме един от тези моменти, след като Ferrari 296 GTB се превърна в най-бързото Ferrari легално за пътя на Нюрбургринг.

Рекордът е поставен през април от Кристиан Гебхарт, който е тестов пилот за германското издание Sport Auto. Въпреки, че рекордът е поставен преди около два месеца, то видеото от него става публично достояние чак сега. От него можем да видим, че хибридния суперкар поставя време от 6:58.7 минути или с близо две секунди по-близо от предишния рекордьор на пистата – 488 Pista.

Колата, постигнала рекорда е оборудвана с гуми Michelin Pilot Sport Cup 2 R, както и опционалния Assetto Fiorano пакет, който пристига с регулируеми амортисьори и по-ниско тегло. В този си вариант колата тежи 1470 килограма, като в същото време генерира 819 конски сили и 740 нютон метра въртящ момент благодарение на 3.0-литров шестак и два електромотора.

Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 17 гласа.

Свързани новини