Отидете към основна версия

2 316 10

Сервизна акция разкрива колко камиона са произвели от Tesla

  • tesla-
  • tesla semi-
  • камиони-
  • сервизна акция

Американците са направили едва 35 камиона до началото на март

Обикновено сервизните акции имат за цел да поправят проблем, който е допуснат по време на производството на автомобилите, но понякога тези данни могат да разкрият някои интересни подробности, като например случаят с последната сервизна акция на Tesla. Компанията обяви, че ще върне в сервизите си всички произведени камиони в периода от 30 ноември 2022 година между 28 февруари 2023 година.

Както вероятно знаете, производството на Semi стартира в края на миналата година и по план трябваше да набира скорост през следващите месеци, като на първо време изпълни сделката сключена с Pepsi и достави 100 камиона. Изглежда това не се е случило към момента и компанията е доставила малко над една трета от обещаното.

Според данните от сервизната акция, тя засяга точно 35 камиона, произведени във вече оказания срок. Това съвпада идеално с доставените на Pepsi камиони, 15 от които се използват от Frito-Lay. Още по-интересното е, че Tesla обяви втора сервизна акция, която засяга всички камиони произведени до 15 март и тя включва само един камион повече.

За момента от компанията не са обявили официално колко точно камиона са произведени или пък защо се бави тяхното производство, но изглежда, че хората на Мъск не успяват да "огреят" навсякъде, произвеждайки едновременно автомобили и камиони в солидни количества.

Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 4 гласа.

Свързани новини