Отидете към основна версия

1 599 9

Засякоха пикапа на Tesla в Нова Зеландия

  • tesla-
  • cybertruck-
  • мъск-
  • пикап

Cybertruck вероятно ще премине през зимни изпитания

Докато в по-голямата част от Европа вече се наслаждаваме на летни, макар и дъждовни дни, то в Австралия все още има сняг, който изглежда е идеален за зимните тестове, които Tesla планира. Това се доказва и от кадри, които са заснети от летище в Нова Зеландия и публикувани в един от форумите за собственици на Tesla Cybertruck.

Според информацията, компанията на Мъск ще използва Southern Hemisphere Proving Grounds, за да проведе тестовете на пикапа си в студено време, които вероятно ще са едни от последните преди официалната премиера на серийния модел и пускането му в производство през следващите месеци до края на годината.

Това не е първия тест на Cybertruck в студено време, след като през май имаше подобни изпитания в Аляска. Не е ясно какви точно са целите на Tesla в момента, но вероятно става въпрос за финални настройки на четирите електромотора и тяхното представяне върху заледени и заснежени повърхности.

Според изпълнителния директор на марката Илон Мъск изцяло електрическият пикап ще бъде пуснат в производство по-късно тази година, а специално събитие за първите доставки се очаква да се състои около септември.

След многократни забавяния, причинени от недостига на полупроводници, Tesla изглежда най-накрая ще спази обещанието си по отношение на Cybertruck, ако се съди по прототипите през последните месеци, както и по очевидното ускоряване на разработката в гигафабриката в Остин, Тексас.

Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 7 гласа.

Свързани новини